back to top
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Απάντηση Δημάρχου Καλυμνίων στον Μητροπολίτη κ.κ. Παΐσιο

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑΑπάντηση Δημάρχου Καλυμνίων στον Μητροπολίτη κ.κ. Παΐσιο

Σεβασμιώτατε 

Με όλο το σεβασμό, την αγάπη και την εκτίμηση στο πρόσωπό σας, είμαι υποχρεωμένος να απαντήσω λακωνικά στην ανοικτή επιστολή σας με ημερομηνία 22-2-2021, σημειώνοντας ότι δεν αξιολογήσατε σωστά το δελτίο τύπου που εξέδωσα, σε συνέχεια αυτού του Ιερού Κλήρου, ούτε αξιολογείτε αντικειμενικά τις δημόσιες παρεμβάσεις μου στα ΜΜΕ τη στιγμή που συμβαίνει στο νησί αυτή η έξαρση κρουσμάτων.

Σας λέω επίσης, ότι δεν «διέλαθε της προσοχής μου» η φράση «διαφωνούμε στους χειρισμούς», καθώς ο συντάκτης των κειμένων που υπογράφονται από εμένα, είμαι εγώ ο ίδιος.

Γνωρίζετε ότι ανέλαβα την πολιτική ευθύνη δημόσια για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο νησί με τα τόσα κρούσματα, ανεξάρτητα ότι επί της ουσίας δεν μπορεί να ευθύνεται ο Δήμαρχος, όταν δεν εφαρμόζονται τα υγειονομικά πρωτόκολλα παρά τις συνεχείς εκκλήσεις, από τον πληθυσμό.

Σας διαφεύγει της προσοχής, ότι δεν μίλησα για το σχεδιασμό αλλά ανέφερα ότι δεν συμφωνούμε πάντα στους χειρισμούς. Άλλωστε το αποτέλεσμα αποδεικνύει του λόγου το αληθές για το πώς νόσησαν ιερείς, ιεροψάλτες, μέρος τους εκκλησιάσματος, τουλάχιστον σε δύο περιπτώσεις από αυτές που ιχνηλατήθηκαν.

Σε κάθε περίπτωση, εάν αισθάνεστε προσβεβλημένος για τη φράση ότι σε κάποιες περιπτώσεις διαφωνούμε με τους χειρισμούς, τότε ζητώ ταπεινά συγνώμη.

Πάντως η έκκληση του Ιερού Κλήρου του νησιού μας για την τήρηση και εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων, όπως τα προτείνουν οι επιστήμονες και εντός του χώρου των εκκλησιών, επιβεβαιώνει την πραγματικότητα.

Τέλος κλείνοντας τη σύντομη αυτή απάντησή μου, χωρίς τη διάθεση να επανέλθω, σας εκφράζω την εκτίμηση, την αγάπη και τον σεβασμό μου και είναι δεδομένη η αρραγής συμπόρευση μας στο ξεπέρασμα της κρίσης αυτής, προκειμένου ο καθένας από εμάς να συνεχίσει το έργο του, εσείς το δικό σας –που εκτιμούν ιδιαίτερα οι Καλύμνιοικαι εμείς το δικό μας, για το οποίο μας ψήφισε ο Καλυμνιακός λαός, πάντα με γνώμονα το καλό του νησιού μας.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ

Δημήτρης Ελ. Διακομιχάλης

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ