back to top
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια – 48ωρη απεργία αποφάσισε η ΠΝΟ

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΔεμένα τα πλοία στα λιμάνια - 48ωρη απεργία αποφάσισε η ΠΝΟ

Την πραγματοποίηση 48ωρης πανελλαδικής απεργίας, σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, από τις 6.00 π.μ. της Πέμπτης 22 Σεπτεμβρίου έως τις 6.00 π.μ. του Σαββάτου 24 Σεπτεμβρίου, αποφάσισε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.

Όπως τονίζει η Ομοσπονδία σε ανακοίνωσή της, «τα υφιστάμενα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο  κλάδος  των  ναυτεργατών θεριεύουν και  οξύνονται ακόμη  περισσότερο με τις νέες ρυθμίσεις και απαιτήσεις του  τρίτου μνημονίου και του Νόμου 4387/2016 για το ασφαλιστικό». Σύμφωνα με την ΠΝΟ «οι  επαναϋπολογισμοί  των συντάξεων δεν στοχεύουν στην δήθεν βελτίωση των δημοσιονομικών αποτελεσμάτων  του  Κράτους αλλά στην κυριολεξία σκοπεύουν στην ακόμη μεγαλύτερη φτωχοποίηση των εργαζομένων και των συνταξιούχων και  στην δραματική μείωση μισθών και συντάξεων (κύριων και επικουρικών) χάριν της ‘ενίσχυσης της επιχειρηματικής ισχύος σε  βάρος της εργασίας χάριν της ανταγωνιστικότητας’».

Σε ό,τι αφορά την καταπολέμηση της ανεργίας η ΠΝΟ επισημαίνει ότι «έχει καταθέσεις πολλές φορές στους αρμοδίους συγκεκριμένες προτάσεις και για  την  καταπολέμηση της μαύρης ανασφάλιστης εργασίας και για τις  νέες θέσεις εργασίας». Όπως σημειώνει, η λύση είναι η ναυτολόγηση σε όλα τα πλοία να γίνεται μέσω του ΓΕΝΕ με συγκροτημένα δικαιώματα αμοιβής και ασφάλισης σύμφωνα με όσα ορίζουν οι ΣΣΕ,  και οι ασφαλιστικοί νόμοι της χώρας.

Η Ομοσπονδία ξεκαθαρίζει ότι για την ΠΝΟ «δεν τέθηκε ποτέ και δεν τίθεται, και ούτε βέβαια θα τεθεί, κανένα  απολύτως θέμα  διαπραγμάτευσης για μείωση των όσων ορίζουν οι ΣΣΕ του κλάδου. Αντίθετα, όπως υπογραμμίζει, «πάγια επιδίωξη είναι η αύξηση των αμοιβών και η αναπλήρωση των μέχρι σήμερα απωλειών από  τους εργασιακοκτόνους νόμους των μνημονίων».

naftemporiki.gr

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ