back to top
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Επίσκεψη αντιπροσωπείας του Δήμου Λειψών στην Κύπρο

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑΕπίσκεψη αντιπροσωπείας του Δήμου Λειψών στην Κύπρο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Ολοκληρώθηκε σήμερα Δευτέρα 30/11/2015 η επίσκεψη στην Κύπρο αντιπροσωπείας του Δήμου Λειψών με επικεφαλής τον Δήμαρχο στα πλαίσια επίσημης πρόσκλησης του Δήμου του κατεχόμενου Καραβά με τον οποίο είμαστε αδελφοποιημένοι από το 1995, με αφορμή την ετήσια εκδήλωση του σωματείου “Ο Καραβάς” και διάφορες εκδηλώσεις που οργάνωσε ο Δήμος.

Συγκεκριμένα:

  • Έγινε κατάθεση στεφάνων στον “Τύμβο Μακεδονίτισσας” όπου κατερρίφθει από φίλια πυρά το αεροσκάφος “Νοράτλας” με τους 29 Έλληνες Καταδρομείς και αποτελεί το νεκροταφείο Ελλήνων και Κυπρίων πεσόντων κατά την τουρκική εισβολή.
  • Υπήρξε συνάντηση στην αρχιεπισκοπή με τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο όπου αντηλλάγησαν αναμνηστικά και συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την εκκλησία και το εθνικό ζήτημα της Κύπρου.
  • Επίσκεψη στην Ένωση Δήμων Κύπρου και συνάντηση με τον πρόεδρο της και Δήμαρχο Αμμοχώστου κο Γαλανό με τον οποίο συζητήθηκαν θέματα εσωτερικής λειτουργίας των Δήμων αλλά και της στάσης που θα κρατήσουν ενόψει των συζητήσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη για την οριστική επίλυση του Κυπριακού.
  • Συνάντηση με τον πρόεδρο της ένωσης τουριστικών πρακτόρων Κύπρου όπου μπήκαν οι βάσεις για μια νέα τουριστική συνεργασία.
  • Επίσκεψη στην Ιερά Μονή Κύκκου και στον τάφο το Μακάριου.
  • Συμμετοχή στην εκδήλωση του σωματείου “Ο Καραβάς”, στον ετήσιο “χορό του λεμονιού”.
  • Παρακολούθηση λειτουργίας και Επιμνημόσυνης Δέησης για τους πέντε αποβιώσαντες δημοτικούς συμβούλους του Δήμου Καραβά υπό τον Μητροπολίτη Νεαπόλεως Πορφύριο.
  • Τιμητική εκδήλωση του Δήμου Καραβά στη μνήμη των πέντε αποβιωσάντων πρώην δημοτικών συμβούλων δήμου Καραβά στο πνευματικό κέντρο Καραβά και ανταλλαγή αναμνηστικών μεταξύ των Δημάρχων Λειψών, Καραβά και Κυθήρων και του προέδρου του σωματείου.
  • Συνάντηση με τον Επιτετραμμένο της Ελληνικής Πρεσβείας στην Κύπρο κο Καποδίστρια με τον οποίο έγινε εκτενής συζήτηση όσο αφορά την πρόοδο των συνομιλιών για το Κυπριακό και τα τεχνικά ζητήματα που υπάρχουν.
  • Κοινή συνεδρία μεταξύ του δημοτικού συμβουλίου Καραβά και των μελών της αντιπροσωπείας των Λειψών και των Κυθήρων οι οποίοι έχουν και αυτοί προσφάτως προχωρήσει σε αδελφοποίηση με τον Δήμο του κατεχόμενου Καραβά.

Το πρόβλημα της Κύπρου αποτελεί ντροπή για ολόκληρο τον πολιτισμένο κόσμο και κυρίως για την Ευρώπη που άλλοτε ανέχεται και άλλοτε χαϊδεύει έναν εισβολέα και κατακτητή που διχοτόμησε μια χώρα, σφαγίασε και ξερίζωσε χιλιάδες ανθρώπους από τον τόπο τους και κατά τ’ άλλα θέλει να είναι στην Ευρώπη.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
Φώτιος Μιχ. Μάγγος

{widget:social-share-button}

 

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ