back to top
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Λειψοί: Ολοκλήρωση έργου «Αντικατάσταση ιστών και φωτιστικών λιμένα Λειψών

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑΛειψοί: Ολοκλήρωση έργου «Αντικατάσταση ιστών και φωτιστικών λιμένα Λειψών

Ολοκληρώθηκε το έργο της αφαίρεσης των παλαιών ιστών φωτισμού και της τοποθέτησης νέων που φέρουν προβολείς τεχνολογίας LED , στον Λιμένα Λειψών.

Ύστερα από αίτημα του Δήμου μας προς το ΔΗ.ΛΙ.ΤΑ. Πάτμου εγκρίθηκε η πίστωση ποσού 25.000 ευρώ, ζητήθηκε η εκπόνηση της σχετικής μελέτης από τις τεχνικές υπηρεσίες της ΠΝΑΙ και διενεργήθηκαν όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες μέχρι την περάτωση του έργου.

Η αναγκαιότητα πραγματοποίησης του εν λόγω έργου προέκυψε λόγω του γεγονότος ότι οι ιστοί φωτισμού είχαν χαμηλό ύψος, ήταν τοποθετημένοι σε σημεία που εμπόδιζαν την φορτοεκφόρτωση οχημάτων και επιβατών και έφεραν λαμπτήρες παλαιάς τεχνολογίας (νατρίου) που είχε ως συνέπεια τον ισχνό φωτισμό του λιμανιού και την αχρείαστη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας.

Η τοποθέτηση των νέων αυτών ιστών και φωτιστικών «έλυσε» όλα τα παραπάνω προβλήματα και επιπρόσθετα τριπλασίασε τη φωτεινότητα στο συγκεκριμένο σημείο όπου πάντα υπήρχε κίνδυνος ατυχήματος κατά την επιβίβαση ή την αποβίβαση των Ο/Ε/Γ Πλοίων.

Ο δήμος Λειψών ευχαριστεί θερμά τον πρόεδρο Γρηγόρη Στόικο, τα μέλη του δ.σ και το μηχανικό του ΔΗ.ΛΙ.ΤΑ Πάτμου ,Γιώργο Καρακατσάνη, την ΠΝΑΙ και τον Η/Μ Ζαχαρία Παπαζαχαρίου για την σύνταξη της μελέτης καθώς και την εταιρεία «3Κ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΕ» για την άψογη εκτέλεση του έργου.

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ