back to top
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Λειψοί: Υποθαλάσσια αναδάσωση στα λιβάδια Ποσειδωνίας

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑΛειψοί: Υποθαλάσσια αναδάσωση στα λιβάδια Ποσειδωνίας

Δεν κινδυνεύουν μόνο τα δάση της ξηράς αλλά και της θάλασσας. Η ομάδα επιστημόνων του Ινστιτούτου Αρχιπέλαγος προχώρησε στη φύτευση υποθαλάσσιων κήπων, καθώς εξαφανίζονται ενώ αποτελούν πηγή οξυγόνου για τις θάλασσες.

Η καταστροφή των υποβρύχιων δασών από την ανθρώπινη δραστηριότητα έχει σημαντικές επιπτώσεις στο περιβάλλον, στη θαλάσσια ζωή αλλά και στην αλιεία. Η ομάδα επιστημόνων του Ινστιτούτου Αρχιπέλαγος προχώρησε στη φύτευση υποθαλάσσιων κήπων στην περιοχή των Λειψών.

Δύτες βουτούν στα καταγάλανα νερά των Λειψών και αναδασώνουν πολύτιμα λιβάδια Ποσειδωνίας.

Πρώτα τα συλλέγουν, από παράκτια νερά και στη συνέχεια τα προετοιμάζουν καταλληλά στα φυτώρια για επαναφυτεύτουν. Η ομάδα ερευνητών του Ινστιτούτου Αρχιπέλαγος, στοχεύει στην αναγέννηση των κήπων Ποσειδωνίας, καθώς εξαφανίζονται και αποτελούν πηγή οξυγόνου για τις θάλασσες.

Ο δήμος των Λειψών αγκαλιάζει κάθε περιβαλλοντική δράση ενώ έχει αναδειχθεί και ως ένας από τους πιο οικολογικούς προορισμούς στην Ελλάδα.

Μέσα από τη διαδικασία της υποβρύχιας αναδάσωσης, το Ινστιτούτο Αρχιπέλαγος στοχεύει να διαδώσει την τεχνογνωσία που έχει αναπτύξει, αλλά και να ενθαρρύνει τη φύτευση υποβρύχιων κήπων Ποσειδωνίας σε άλλες περιοχές του Αιγαίου και της Μεσογείου.

Πηγή: news.in.gr

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ