back to top
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΛΕΡΟΣ: Εισαγγελική παρέμβαση κατά Κόλια – Κοντραφούρη για μη δήλωση πόθεν έσχες μετά από δημοσίευμα της εφημερίδας μας. Δεν έχουν τη δυνατότητα να είναι υποψήφιοι!

ΠαραπολιτικάΛΕΡΟΣ: Εισαγγελική παρέμβαση κατά Κόλια – Κοντραφούρη για μη δήλωση πόθεν έσχες μετά από δημοσίευμα της εφημερίδας μας. Δεν έχουν τη δυνατότητα να είναι υποψήφιοι!

ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΜΕ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ!


Μετά από δημοσίευμα της εφημερίδας μας, αλλά και τη δημοσιοποίηση της λεγόμενης “λίστας Νικολούδη”, στην οποία περιλαμβάνονται τα ονόματα δημάρχων, αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων, περιφερειαρχών και αντιπεριφερειαρχών οι οποίοι εντοπίστηκαν από την Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες να έχουν υποβάλει ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες ή να μην έχουν υποβάλει καν δήλωση πόθεν έσχες, η εισαγγελία πρωτοδικών Κω χθες το απόγευμα (31-3.2014), παρήγγειλε στο Αστυνομικό τμήμα Λέρου, όπως κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία εναντίον των κ.κ. Μιχ. Κόλια – Μιχ. Κοντραφούρη και η διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να εξηγήσουν στην κα Εισαγγελέα τους λόγους για τους οποίους δεν υπέβαλαν δήλωση Πόθεν Έσχες για το 2012.

Το επίμαχο δημοσίευμα της εφημερίδας LEROS NEWS


Το επίμαχο δημοσίευμα της εφημερίδας μας (Τεύχος Οκτωβρίου), το οποίο ήταν η απαρχή της σύλληψης των κ.κ. Κόλια – Κοντραφούρη, ανέφερε τα εξής:

«Δεν δημοσιοποίησαν ούτε φέτος την ετήσια δήλωση για την περιουσιακή τους κατάσταση οι αιρετοί του Δήμου Λέρου, για το οικονομικό έτος 2012. Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία του ≪ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ≫ (Ν.3852/2010, άρθρο 61, παρ.4), «ο δήμαρχος, αντιδήμαρχοι, τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλουν την ετήσια δήλωση για την περιουσιακή τους κατάσταση και να την δημοσιοποιούν με ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Δήμου». Σύμφωνα με πληροφορίες του ≪LerosNews≫, η καταληκτική ημερομηνία μετά την παράταση προθεσμίας που είχε δοθεί, ήταν η 30η Σεπτεμβρίου. Να σημειωθεί ότι τη συγκεκριμένη δήλωση έπρεπε να υποβάλλουν μεταξύ άλλων, οι κ.κ. Κόλιας, Κοντραφούρης καθώς και όσοι δημ. σύμβουλοι ήταν μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. Ήδη, άλλοι συνάδελφοί τους έχουν δημοσιεύσει στις ιστοσελίδες των δήμων τους, τα στοιχεία περιουσιακής τους κατάστασης. Μεταξύ αυτών, ο Δήμαρχος Καλυμνίων κ. Διακομιχάλης, ο οποίος συνέταξε και απέστειλε στις 30/9/2013 τη δήλωση περιουσιακής του κατάστασης (2012), στην Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και ελέγχου των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης, όπως προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία».

Όπως γίνεται αντιληπτό και βάσει του νέου Νόμου για τους αιρετούς, η συγκεκριμένη εξέλιξη ακυρώνει τις Υποψηφιότητες των κ.κ. Κόλια, Κοντραφούρη για τη δημαρχία της Λέρου, και βάζει φωτιά στο πολιτικό σκηνικό του νησιού μας! Η εφημερίδα μας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τους συλληφθέντες, οι οποίοι βρίσκονται ήδη στο Αστυνομικό Τμήμα Λέρου και δίνουν κατάθεση.

Διαβάστε τι δήλωσαν για το θέμα οι κ.κ.Κόλιας – Κοντραφούρης:


Μιχάλης Κόλιας, δήμαρχος Λέρου:

«Δυστυχώς, μετά από καταγγελίες του κ. Κοντραφούρη και με την ποταπή βοήθεια της εφημερίδας σας που δημοσίευσε το άρθρο, ακυρώνεται η υποψηφιότητά μου. Το μόνο που έχω να δηλώσω, είναι ότι συνήθως αυτοί που σκάβουν το λάκκο των άλλων, πέφτουν οι ίδιοι μέσα. Στον ίδιο λάκκο λοιπόν έπεσε και ο Μιχάλης Κοντραφούρης ο οποίος νόμιζε ότι θα γλυτώσει. Δηλώνω κατηγορηματικά προς πάσα κατεύθυνση, ότι δεν πτοούμαι με καμία καταγγελία και από κανέναν. Εξάλλου της φυλακής τα σίδερα είναι για τους λεβέντες».

Μιχάλης Κοντραφούρης, υποψήφιος δήμαρχος Λέρου:

«Ο δήμαρχος Λέρου φταίει γι’ αυτήν την εξέλιξη, διότι κατήγγειλε στην εισαγγελία πρωτοδικών Κω ότι δεν έχει υποβληθεί δήλωση Πόθεν Έσχες από εμένα, για το 2012, τη στιγμή που και ο ίδιος δεν την είχε υποβάλλει, παρουσιάζοντας σαν άλλοθι το άθλιο δημοσίευμα της εφημερίδας σας. Δεν ξέρω αν ικανοποιηθήκατε από αυτή την εξέλιξη, αλλά να είστε βέβαιοι ότι η παράταξη που ΕΓΩ ίδρυσα, θα συνεχίσει δυναμικά και αναπτυξιακά, μπορεί όχι σε αυτές τις εκλογές, αλλά σίγουρα στις εκλογές του 2019. Τέλος, να ξέρετε ότι κατά κάποιον τρόπο χαίρομαι που ήρθαν έτσι τα πράγματα, αφού όπως λέει και ένας διανοούμενος, «αν θες να μάθεις ποιοι είναι οι φίλοι σου, επιδίωξε να καταδικαστείς σε φυλάκιση».


Καλή Πρωταπριλία σε όλους!

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ