back to top
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Πάτμος: Αίτημα χρηματοδότησης του αλιευτικού καταφυγίου Σκάλας υπέβαλε ο Περιφερειάρχης

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑΠάτμος: Αίτημα χρηματοδότησης του αλιευτικού καταφυγίου Σκάλας υπέβαλε ο Περιφερειάρχης

Ζητείται η ένταξη του έργου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα  Αλιείας και Θάλασσας 2014 – 2020, με προϋπολογισμό  2.710.000 €

Αίτημα χρηματοδότησης του έργου της βελτίωσης και επέκτασης του αλιευτικού καταφυγίου Σκάλας Πάτμου, προς την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας και Θάλασσας, υπέβαλε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 2.710.000 € και ζητείται η ένταξη και χρηματοδότησή του στην Ενωσιακή Προτεραιότητα 1 του Ε.Π. Αλιείας και Θάλασσας 2014 – 2020 «Προώθηση περιβαλλοντικά βιώσιμης, αποδοτικής ως προς τη χρήση των πόρων, καινοτόμου, ανταγωνιστικής και βασιζόμενης στη γνώση αλιείας», που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Θάλασσας και Αλιείας.

 Κύριος του έργου είναι ο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πάτμου, για λογαριασμό του οποίου, ο Περιφερειάρχης προτείνει την χρηματοδότηση του έργου από το εν λόγω Επιχειρησιακό Πρόγραμμα.

Σημειώνεται ότι για την υλοποίηση του έργου έχει συναφθεί Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πάτμου, την οποίαν συνυπογράφουν ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος και ο  Δήμαρχος Πάτμου, Γρηγόρης Στόικος, προκειμένου η Περιφέρεια  να αναλάβει την κατάθεση πρότασης για την ένταξη του έργου  σε Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ 2014-2020 και στην συνέχεια, την δημοπράτηση και την υλοποίησή του με υπογραφή σύμβασης και τεχνική επίβλεψη από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων και οικονομική διεκπεραίωση από τη Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών. Η ανάληψη αυτής της υποχρέωσης από την Περιφέρεια οφείλεται στο ότι ο Δήμος Πάτμου δεν διαθέτει επάρκεια τεχνικής και οικονομικής υπηρεσίας προκειμένου να αναλάβει ο ίδιος το έργο.

{loadmodule mod_ads_elite,Ads Elite (2)}

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ