back to top
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Πάτμος: Κατολισθήσεις και ρηγμάτωση στο λιμάνι λόγω του σεισμού

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑΠάτμος: Κατολισθήσεις και ρηγμάτωση στο λιμάνι λόγω του σεισμού

Η Πάτμος ήταν ένα από τα νησιά που ταρακουνήθηκε ιδιαίτερα, λόγω της κοντινής απόστασης από τη Σάμο, στον προχθεσινό πολύ ισχυρό σεισμό.

Ευτυχώς δεν υπήρξαν ιδιαίτερα προβλήματα στο νησί και με μήνυμά του ο Δήμαρχος Λευτέρης Πέντες, αφού εκφράζει τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο των δύο παιδιών στη Σάμο, καθησυχάζει τους συμπολίτες του να παραμείνουν ψύχραιμοι και λόγω των μετασεισμών.

Ο Δήμαρχος αναφέρει ότι το λιμάνι έχει υποστεί μία σχετική ρηγμάτωση, η οποία όμως δεν επηρεάζει τη λειτουργία του, ενώ συνεργεία βγήκαν από την πρώτη στιγμή στους δρόμους για να ελέγξουν την κατάσταση και να καθαρίσουν ορισμένα σημεία του οδικού δικτύου από τις κατολισθήσεις που σημειώθηκαν.

Ο κ. Πέντες επισημαίνει τα εξής:

«Αισίως, δεν είχαμε κανένα τραυματισμό από το ισχυρό σεισμικό φαινόμενο.
Δυστυχώς, όμως, στη νησιωτική μας γειτονιά θρηνούμε δύο ψυχούλες που κατέληξαν από τα συντρίμμια του σεισμού. Η όμορφη Σάμος πενθεί και μαζί με αυτή θρηνούμε και εμείς εκφράζοντας τη συμπαράσταση μας στις οικογένειες αυτές, άλλα και σε όσους επλήγησαν.

Έπειτα από ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν στο νησί μας από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες των σωμάτων ασφαλείας, σε συνεργασία με το Δήμο μας, καταγράψαμε τις φθορές που προέκυψαν από το σεισμό και πρόκειται να αξιολογηθούν.

Το λιμάνι μας έχει υποστεί μια σχετική ρηγμάτωση, η οποία δεν επηρεάζει τη λειτουργία του.

Το επόμενο βήμα μας είναι ο έλεγχος των σχολικών μονάδων, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί άμεσα.
Θέλω να ευχαριστήσω όλα τα σώματα ασφαλείας του νησιού μας (Λιμεναρχείο, Αστυνομία και Πυροσβεστική) για την άριστη συνεργασία και την άμεση ανταπόκρισή τους σε αυτή τη δύσκολη στιγμή του νησιού μας, όπως, επίσης, τα συνεργεία του Δήμου μας και τους συνεργάτες μας εργολάβους καθαριότητας, 3Κ, για την πολύ καλή συνεργασία. Οι επόμενες ημέρες απαιτούν προσοχή λόγω πιθανών μετασεισμών και συνιστούμε ψυχραιμία»,

(Η φωτογραφία είναι από τον καθαρισμό των δρόμων μετά την κατολίσθηση).

Πηγή: rodiaki.gr

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ