back to top
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ν. Σαντορινιός: «Μπαράζ κατάργησης δημοσίων υπηρεσιών στην Πάτμο και στην Κάσο

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑΝ. Σαντορινιός: «Μπαράζ κατάργησης δημοσίων υπηρεσιών στην Πάτμο και στην Κάσο

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νεκτάριος Σαντορινιός, με αναφορές του προς τα αρμόδια Υπουργεία της Κυβέρνησης αναδεικνύει την αλλεπάλληλη κατάργηση κομβικών δημοσίων υπηρεσιών και την υποβάθμιση της εξυπηρέτησης των κατοίκων της νησιωτικής χώρας.

Συγκεκριμένα ο Νεκτάριος Σαντορινιός στις σχετικές αναφορές, οι οποίες και βασίζονται σε επιστολές επαγγελματικών και πολιτιστικών φορέων και εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης των νησιών, σημειώνει την έντονη ανησυχία που έχει προκληθεί στους ακρίτες νησιώτες από την επικείμενη κατάργηση και μεταφορά στη Λέρο, του μοναδικού υποκαταστήματος της ALPHA BANK στο νησί της Πάτμου, γεγονός που πρόκειται να φέρει αναστάτωση στην οικονομική και κοινωνική ζωή του νησιού, λίγο διάστημα μάλιστα πριν και την έναρξη της τουριστικής περιόδου. Ενώ υπογραμμίζει και τις αρνητικές επιπτώσεις που βιώνει το νησί της Κάσου από το κλείσιμο του  καταστήματος των ΕΛΤΑ, την κατάργηση του θεσμού του ανταποκριτή του ΟΓΑ στο νησί και την παύση της λειτουργία του τοπικού τεχνικού τμήματος του ΟΤΕ.

Όπως γίνεται αντιληπτό, μέσα σε μια εξαιρετικά δύσκολη χρονιά για τα νησιά και τον τουρισμό μας, η ταλαιπωρία την οποία θα υποστούν οι κάτοικοι αλλά και οι νησιωτικές επιχειρήσεις είναι μεγάλη, μιας και για να εξυπηρετηθούν θα πρέπει ακτοπλοϊκώς να μετακινούνται στα διπλανά νησιά, επιβαρύνοντας τον οικογενειακό τους προϋπολογισμό, ακόμη περισσότερο. Επιπλέον, το σχέδιο της Κυβέρνησης για κατάργηση των ΕΛΤΑ στα μικρά νησιά, όπως ήδη συμβαίνει, θα προκαλέσει πολλαπλά προβλήματα στους νησιώτες, μιας και τα ΕΛΤΑ, εκτός από ταχυδρομικές υπηρεσίες είναι επίσης επιφορτισμένα με την διανομή συντάξεων αλλά και την εξόφληση λογαριασμών κοινής ωφέλειας.

Αυτό που συμβαίνει στα ακριτικά νησιά της χώρας τους τελευταίους μήνες είναι ένα μια άνευ όρων αποψίλωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, που κάθε περιοχή χρειάζεται για να αναπτυχθεί και να προσφέρει ένα επίπεδο ζωής στους κατοίκους της, τονίζει ο Νεκτάριος Σαντορινιός. «Αντί, στο πλαίσιο της Νησιωτικότητας να ενισχύονται τα μικρά νησιά με υπηρεσίες και προσωπικό, προκειμένου να συγκρατείται ο τοπικός πληθυσμός και να καλλιεργούνται προοπτικές ανάπτυξης, στα Δωδεκάνησα βιώνουμε τη πλήρη αποδόμηση των δημοσίων υπηρεσιών, η οποία οδηγεί τα νησιά μας στην υποβάθμιση. Περιμένουμε από την Κυβέρνηση, αντί να νίπτει τας χείρας της, να αναλάβει πρωτοβουλίες έτσι ώστε να μην αισθάνονται οι νησιώτες μας, πολίτες δεύτερης κατηγορίας».

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ