back to top
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Χ. Κόκκινος: Η εφαρμογή νησιωτικών πολιτικών και κινήτρων και εθνικοί λόγοι επιβάλλουν να μην εξαιρεθεί η εντοπιότητα στις προσλήψεις της Δ.Ε.Η. στα εργοστάσια της στο Νότιο Αιγαίο

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΧ. Κόκκινος: Η εφαρμογή νησιωτικών πολιτικών και κινήτρων και εθνικοί λόγοι επιβάλλουν να μην εξαιρεθεί η εντοπιότητα στις προσλήψεις της Δ.Ε.Η. στα εργοστάσια της στο Νότιο Αιγαίο

Δελτίο Τύπου: Με αφορμή την εξαίρεση του κριτηρίου της εντοπιότητας από τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα εργοστάσια της ΔΕΗ στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου , την συζητηση που θα πραγματοποιηθεί στο Περιφερειακο Συμβούλιο Ν. Αιγαιου και τις δίκαιες διαμαρτυρίες των Εργατουπαλληλικων Κέντρων και των φορέων της περιοχης μας επισημαίνουμε τα εξής:

-Είναι δημοκρατικο δικαίωμα των νησιωτών μας αλλά και κάθε τόπου να μην απεμπολεί τα Δίκαια του , να διεκδικεί καλύτερες συνθήκες ζωής και την πρόσβαση στην εργασία με όρους δικαιοσύνης και κοινωνικής ευαισθησίας.

-Ζητάμε από τη Διοίκηση της Δ.Ε.Η. και όσους παράγοντες της πολιτείας εμπλέκονται στην διαδικασία ,να εντάξουν το κριτήριο της εντοπιότητας στις προσλήψεις προσωπικού στα εργοστάσια της Δ.Ε.Η. στο Νότιο Αιγαίο και να κάνουν δεκτό το αίτημα των φορέων της περιοχης μας.

-Αυτή η διεκδίκηση είναι και δικαίωμα των κατοίκων μας διότι η εφαρμογή νησιωτικών πολιτικών πρέπει να γίνεται με “χειροπιαστες ” αποφάσεις που στηρίζουν στην πράξη την τοπική κοινωνία μας που ζει κάτω από δύσκολες συνθήκες στα ακριτικά νησια μας.

-Στα εργοστάσια της ΔΕΗ και αυτό που ολοκληρώνεται και θα λειτουργήσει στη Νότια Ρόδο πρεπει να εμπιστευτούν τις θέσεις εργασίας το ντόπιο πληθυσμό και να μην εξαιρεθεί το κριτηριο εντοπιοτητας στις προσλήψεις και να αποτελέσει ένα σημαντικό κίνητρο για μην υποχρεωθεί να φύγει η νεολαία μας από την περιοχή μας αναζητώντας εργασία!

Δεν είναι “λαϊκισμός ” ούτε” άκρατος τοπικισμός” αλλά… εθνικός και
κοινωνικός λόγος να ζητάς κίνητρα και θέσεις εργασίας στα νησιά μας για μην “αδειάσουν” απο τους νέους ανθρώπους που αποτελούν την ελπίδα και το μέλλον.

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ
επικεφαλής του Περιφερειακού Συνδυασμού
“ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ”-
Περιφερεισκος Σύμβουλος Περιφερειακης Ενότητας Ρόδου-
Αντιπρόεδρος Εποπτικού Συμβουλίου Ε Ν .Π.Ε.

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ