back to top
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Χ. Κόκκινος: “Να επιστραφούν οι μειωμενοι συντελεστές Φ.Π.Α. στα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες”

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΧ. Κόκκινος: "Να επιστραφούν οι μειωμενοι συντελεστές Φ.Π.Α. στα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες"

Να επιστραφούν οι μειωμενοι συντελεστές Φ.Π.Α. στα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες ζητά με σχετικό ψήφισμα, ο Επικεφαλής του Συνδυασμού “Πνοή Δημιουργίας Νοτίου Αιγαίου”/Περιφερειακος Σύμβουλος κ. Χαράλαμπος Κόκκινος.

Πιο συγκεκριμένα, σε σχετική επιστολή αναφέρει τα εξής:

Ψήφισμα που αφορά την άρση της αδικίας και την επιστροφή των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. στα νησιά μας κατέθεσε και ζητά να συζητηθεί στη σημερινή(30/11/20 μέσω τηλεδιάσκεψης και ώρα 2.00μμ) συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλιου Νοτιου Αιγαίου ο Χαράλαμπος Κόκκινος Περιφερειακος Σύμβουλος Π.Ε.Ρόδου και επικεφαλής του Συνδυασμού” Πνοή Δημιουργίας Νοτίου Αιγαίου”.

Με δεδομένα ότι :

-Βιωνουμε τις ιδιαίτερες συνθήκες της νησιωτικοτητας λόγω μεγαλύτερου κόστους για την μεταφορά αγαθών και των μετακινήσεων μας.

-Εντός των προσεχων ημερών θα ψηφιστεί ο προϋπολογισμός του 2021 στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

-Η κυβέρνηση καθημερινά προωθεί μέτρα που στόχο έχουν να αντιμετωπιστούν οι οικονομικές συνέπειες της πανδημίας του covid/19

– Είναι αναγκαίο να εφαρμοστούν νησιωτικές πολιτικές και ιδιαίτερα στην περιοχή μας που διαχειρίζεται το μεταναστευτικό, έζησε μια μέτρια έως κακή τουριστική περίοδο που δημιουργούν ανεργία και φτώχια, οι κατοικοι της βιώνουν διαρκώς την τουρκική απειλή αλλά με σθένος περιφρουρουν τα σύνορα της Ελλάδος και της Ε.Ε.

-Η επιστροφή των μειωμένων συντελεστών του Φ.Π.Α. είναι αναγκαίο μέτρο που θα τονώσει την αναπτυξιακή πορεία των νησιών μας.

Καλείται η σημερινή κυβέρνηση να ικανοποιήσει το παλλαϊκό αίτημα των νησιωτών μας που -δυστυχώς- αγνόησαν οι προηγούμενοι κυβερνώντες και -παρα τις υποσχέσεις τους- προχωρησαν στην κατάργηση τους!

Καλούνται και τα όλα κόμματα του κοινοβουλίου να στηρίξουν το αίτημα μας!

Τέλος ο κ.Κόκκινος ζητά το ψήφισμα που θα εγκριθεί, να κατατεθεί από τον Περιφερειάρχη και διαπαραταξιακη εκπροσώπηση του Περιφερειακού Συμβουλίου , εκπροσώπους της Π.Ε.Δ. Νοτίου Αιγαίου και των φορέων (Επιμελητήρια,Εργατικά Κέντρα κτλ ) στην κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα.

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ