back to top
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Έγκληση του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου εις βάρος αρθρογράφου και διαχειρίστριας ιστότοπου

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΈγκληση του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου εις βάρος αρθρογράφου και διαχειρίστριας ιστότοπου

Ενώπιον της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου με έγκληση κατά αρθρογράφου και διαχειρίστριας-αρχισυντάκτριας ιστότοπου αλλά και κατά παντός άλλου υπευθύνου ήθελε διακριβωθεί κατά την εξέλιξη της ποινικής διαδικασίας ότι συνδέεται με οποιαδήποτε μορφή, αυτουργική ή συμμετοχική στην τέλεση του αδικήματος της εξακολουθητικής συκοφαντικής δυσφήμισης, προσέφυγε χθες ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος.

Διατείνεται ειδικότερα ότι τον Αύγουστο του 2020 η εγκαλούμενη ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων ψευδώς και συκοφαντικώς οτι τα κρούσματα του κορωνοϊού στην περιοχή των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου είναι πολύ περισσότερα απο όσα ανακοινώνονται επισήμως κατηγορώντας μάλιστα την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον ίδιο προσωπικά, που προϊσταται αυτής, οτι τεχνηέντως αποκρύπτει κρούσματα.

Ο περιφερειάρχης επισημαίνει ότι τεχνηέντως, προς επίρρωσιν των ισχυρισμών της και προκειμένου να ενισχύσει την αξιοπιστία του ψευδούς δημοσιέυματός της, περιγράφει δύο προδήλως ψευδή γεγονότα, δήθεν κρουσμάτων.

Επιχείρησε, όπως τονίζει, να τον εμφανίσει στο αναγνωστικό κοινό ως περιφερειάρχη και προϊστάμενο της Πολιτικής Προστασίας ο οποίος τεχνηέντως αποκρύπτει τον πραγματικό αριθμό των κρουσμάτων της περιοχής, μη λαμβάνοντας ταυτόχρονα τα απαιτούμενα μέτρα προκειμένου να αποτρέψει τη διασπορά των (δήθεν) κρουσμάτων και τη μετάδοση του κορωνοϊού, «επιτρέποντας» σε τουρίστες- φορείς του κορωνοϊού να πραγματοποιούν, κατά την εγκαλούσα, «τουρ» στο νησί της Ρόδου, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή των πολιτών.

Σε άλλο δημοσίευμα τον ίδιο μήνα, η εγκαλούμενη κάνει λόγο για δήθεν εμπαιγμό από τον περιφερειάρχη του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά και τη δήθεν παρέμβασή του στο έργο της Αστυνομίας.

Ισχυρίστηκε, όπως αναφέρει, το ψευδές γεγονός (με αφορμή την ακύρωση προγραμματισμένης συναυλίας γνωστού καλλιτέχνη, η οποία επρόκειτο να πραγματοποιηθεί την 08-08-2020 σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος της πόλεως Ρόδου), ότι ο περιφερειάρχης απείλησε φραστικά τον αστυνομικό διευθυντή Δωδεκανήσου κ. Μιχάλη Καληωράκη, προκειμένου, ασκώντας του πίεση, να τον υποχρεώσει να μην αποτρέψει την πραγματοποίηση -της εν τέλει ματαιωθείσας- συναυλίας.

Προς επίρρωσιν της «αξιοπιστίας» του συκοφαντικού ισχυρισμού δεν δίστασε ακόμη και να παραθέσει στην ανάρτησή της «αυτούσιο» το περιεχόμενο της υποτιθέμενης φραστικής επίθεσης την οποία «δήθεν» εξαπέλυσε κατά του κ. αστυνομικού διευθυντή ως εξής:

«“Ξέρεις ποιος είμαι εγώ, ρε μ@@@@π@@@; Σε ξηλώνω από κει που είσαι προχθές. Σε θάβω τώρα”».

Το ανωτέρω δημοσίευμα και το ψευδές γεγονός που αυτό περιγράφει (της δήθεν άσκησης πίεσης στον αστυνομικό διευθυντή και της φραστικής επίθεσης σε αυτόν, σε σημείο μάλιστα που να τον οδηγήσει σε αυτοτραυματισμό του) διαψεύστηκε επίσημα απο την Ελληνική Αστυνομία με ανακοίνωση που εξέδωσε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Νοτίου Αιγαίου, την 9 Αυγούστου 2020.

Ακολούθως δε, ψευδώς και όλως συκοφαντικώς, η εγκαλούμενη ισχυρίστηκε δημοσίως στην ως άνω ανάρτησή της ότι, από κοινού με το δήμαρχο Ρόδου κ. Α. Καμπουράκη, «ενέπλεξαν» τον πρωθυπουργό της Ελλάδος κ. Μητσοτάκη, καθώς, ενώ το πρωί είχε πραγμαοτοποιηθεί στο κτήριο της Περιφερείας Ν.Α σύσκεψη για τη διαχείριση και την αντιμετώπιση της πανδημίας, το βράδυ, οπότε και ο κ. πρωθυπουργός αναχώρησε, διοργάνωσαν δήθεν πάρτυ, παραβιάζοντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα προκειμένου να εορτάσουν τα γενέθλια του δημάρχου.

Ως συνήγοροι υπεράσπισής του περιφερειάρχη παρίστανται οι δικηγόροι κ.κ. Μανώλης Κουτσούκος και Δημήτρης Βερβέρης.

Ως μάρτυρες υπεράσπισης του προτείνονται οι κ.κ. Μιχάλης Καληωράκης, Διευθυντής Α’ Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου, Γρηγόριος Ρουμάνης, Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου και Γιάννης Μηνατσής.

Πηγή: dimokratiki.gr

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ