back to top
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ: Ερωτηματικά εγείρει πλέον η στάση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου στο ζήτημα των υδατοδρομίων

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ: Ερωτηματικά εγείρει πλέον η στάση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου στο ζήτημα των υδατοδρομίων

Στα όρια της εμμονής η συνεχής «ανακάλυψη» προσκομμάτων για να μην υλοποιηθεί το μεγάλο αναπτυξιακό έργο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου – Επείγουσα επιστολή του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου στον Υπουργό Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή

Τα αδύνατα δυνατά κάνει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, η οποία έχει ξεπεράσει τον εαυτό της στην προσπάθειά της να τορπιλλίσει πάση θυσία τη μεγάλη αναπτυξιακή πρωτοβουλία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, που στηρίζεται από όλα τα συναρμόδια Υπουργεία, την ίδρυση και λειτουργία δικτύου 25 υδατοδρομίων στα νησιά Κυκλάδων και Δωδεκανήσου.

Αγνοώντας επιδεικτικά την απαίτηση της κοινής γνώμης στα νησιά, για την υλοποιήση ενός σημαντικού έργου που θα άρει τις συνθήκες απομόνωσης και θα διαμορφώσει προοπτικές ανάπτυξης, φτάνει στο σημείο να προφασιστεί άγνοια των αποφάσεων και εγκρίσεων που ήδη έχουν δοθεί, τόσο από τον ίδιο τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, από τις 8 Δεκεμβρίου 2016,  όσο και του Γ.Ε.Ν., από τις 23 Ιουνίου 2016, για την σύναψη Προγραμματικών Συμβάσεων ανάμεσα στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και στα κατά τόπους Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία.

Σημειώνεται δε ότι η απάντηση του Γ.Ε.Ν. έχει ως αποκλειστικό αποδέκτη την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου,  η οποία βρίσκεται επίσης πρώτη στη λίστα αποδεκτών της υπουργικής απόφασης.

Παρά ταύτα, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου με έγγραφό της προς το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νότιας Δωδεκανήσου, προφασίζεται ότι δεν έχει γνώση των εγκρίσεων για την σύναψη των Προγραμματικών Συμβάσεων, γεγονός που έχει προφανή στόχο να δημιουργήσει νέα εμπλοκή, εκθέτοντας και αυτήν ακόμη την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας, όπως και το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού. 

Κατόπιν αυτή της εμμονικής στάσης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, υπηρεσιακοί παράγοντες της οποίας,  για λόγους που ουδεμία σχέση έχουν με την ορθότητα της διαδικασίας που ακολουθήθηκε και  για περισσότερους από 15 μήνες επιχειρούν παντίοις τρόποις να εγείρουν ακραία γραφειοκρατικά εμπόδια για  ακυρώσουν την δημιουργία του δικτύου υδατοδρομίων, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος απέστειλε σήμερα επιστολή στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, στην οποία επισημαίνει ότι υπό τις παρούσες συνθήκες, το έργο των υδατοδρομίων δεν έχει καμία ελπίδα να υλοποιηθεί.

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ