back to top
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Leros News: Εννιά χρόνια «ζωής»!

Τα ΝέαLeros News: Εννιά χρόνια «ζωής»!

Γράφειο  Άκης Γρεκός
Εκδότης «Leros News»

Κρατάτε στα χέρια σας το πρώτο φύλλο της εφημερίδας «Leros News». Αυτή είναι η δική μας απάντηση στην κρίση. Πρόκειται για ένα κοινωνικό στοίχημα που θέσαμε, θέλοντας να συνεχίσουμε το δρόμο που χαράξαμε τα τελευταία 9 χρόνια στο ίντερνετ: μια πραγματικά ανεξάρτητη και αδέσμευτη εφημερίδα, που απαντά επιθετικά στην οικονομική δυσπραγία, αλλά και στην πολύπλευρη κρίση των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Παραδοσιακά, οι εφημερίδες τυπώνονταν στο χαρτί. Το «Leros News» ξεκίνησε… ανάποδα. Για τους αναγνώστες που απέχουν από τις νέες τεχνολογίες, πρέπει να σημειωθεί ότι η εφημερίδα «Leros News» ιδρύθηκε τον Φεβρουάριο του 2004 σε ηλεκτρονική μορφή (ίντερνετ), βάσει της κείμενης νομοθεσίας, περί της αρχής της ελευθεροτυπίας και του Ν. 3021/2002 Α.Ν. 1092/38, αρ. 4 και 5.

Το έντυπο αυτό, αποτελεί τη συνέχεια μιας δοκιμασμένης, αξιόπιστης, πραγματικά ανεξάρτητης και αδέσμευτης πολιτικής εφημερίδας για τη Λέρο και τα γύρω νησιά, που μετράει άνω των 9 χρόνων «ζωής».

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας, είναι καθημερινή και συγκεντρώνει (σε μηνιαίο μέσο όρο) πάνω από 25.000 επισκέψεις. Η μεγαλύτερη καθιέρωση και δημοσιογραφική αναγνώριση, προήλθε -δυστυχώς- τον Ιανουάριο του 2013, με αφορμή το θέμα που ανέδειξε το «Leros News» σε πανελλήνιο επίπεδο, με το άτυχο βρέφος που κατέληξε από υποσιτισμό.

Τότε, οι συντάκτες των εφημερίδων των Αθηνών έκαναν -μεταξύ άλλων- λόγο για «… την έκπληξη που προκαλεί στον αναγνώστη η έγκυρη, αναλυτική και παρεμβατική αρθογραφία της εφημερίδας ενός μικρού νησιού, όπως η Λέρος…». Οι δε συντάκτες των Δωδεκανησιακών εφημερίδων, είναι καθημερινοί αναγνώστες της ηλεκτρονικής έκδοσης, αναδημοσιεύοντας σε τακτική βάση τα άρθρα και την τοπική επικαιρότητα που αναδυκνύει το «Leros News».

Το έντυπο έχει 24 έγχρωμες σελίδες και εκτυπώνεται στο κλασσικό φύλλο εφημερίδας, σε 4500 αντίτυπα, με την πιο σύγχρονη τεχνολογία στον τομέα των εκδόσεων. Ξεφυλλίζοντας το πρώτο τεύχος, ο προσεκτικός αναγνώστης δεν θα δυσκολευτεί να διαπιστώσει ότι το βάρος και ο όγκος του φύλλου, δεν προδικάζουν την ποιότητα της ύλης. Αυτή η εφημερίδα είναι αφοσιωμένη στο να διαφυλάξει πάση θυσία την ανεξαρτησία και την αξιοπρέπειά μας, ενημερώνοντας σε βάθος, ερευνώντας ουσιαστικά και κρίνοντας αυστηρά πλην τίμια, την εξουσία και κάθε διεκδικητή της, αναδεικνύοντας παράλληλα τα προβλήματα της Λέρου και των γύρω νησιών. Η εφημερίδα θα αποστέλλεται σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες της Περιφέρειας και στα Υπουργεία της χώρας, και θα είναι μέλος της Ένωσης Επαρχιακού Τύπου.

Βρισκόμαστε εδώ για να προβάλουμε ότι θετικό συμβαίνει στον τόπο μας, αλλά και για να «βγάζουμε στη φόρα», τα κακώς κείμενα. Κομματικά Δελτία Τύπου θα φιλοξενούνται στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας, όχι όμως στην έντυπη μορφή της. Τα άρθρα, οι ειδήσεις και οι απόψεις που δημοσιεύονται και φιλοξενούνται στο «Leros News», στοχεύουν καθαρά στην αδέσμευτη, αντικειμενική και ειλικρινή ενημέρωση των κατοίκων της Λέρου και των γειτονικών μας νησιών.

Τέλος, όσοι αναγνώστες διαβάζουν ήδη την εφημερίδα στο ίντερνετ, θα διαπιστώσουν με ικανοποίηση ότι τα ενδιαφέροντα θέματα που υπάρχουν εκεί, «μετακόμισαν» και σε αυτό το έντυπο. Είμαι βέβαιος πως θα αγκαλιάσετε τη συγκεκριμένη προσπάθεια, όπως κάνατε και με την ηλεκτρονική της έκδοση.

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ