back to top
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Απίστευτες καταγγελίες από τη Δημοτική Σύμβουλο κα Βενέτου, στην επιστολή – βόμβα προς τον Δήμαρχο Λέρου!

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΑπίστευτες καταγγελίες από τη Δημοτική Σύμβουλο κα Βενέτου, στην επιστολή - βόμβα προς τον Δήμαρχο Λέρου!

Απίστευτες καταγγελίες εμπεριέχει η επιστολή – βόμβα που απέστειλε στον Δήμαρχο Λέρου η σύμβουλος κα Βενέτου Ευδοκία, ζητώντας του την απομάκρυνσή της από οποιαδήποτε θέση ευθύνης του Δήμου Λέρου. 

“…Πιστεύω πως ο χρόνος για τη Λέρο σταμάτησε εδώ…”, “…Τοποθετήσατε λάθος άτομα σε λάθος θέσεις…” , αναφέρει μεταξύ άλλων με αφορμή την αίτηση απομάκρυνσής της, ενώ εντύπωση προκαλούν οι καταγγελίες περί εκδίκησης δημοτών και υπαλλήλων του Δήμου Λέρου: «…εδώ και αρκετό καιρό παρατηρώ ότι στις συναντήσεις της ομάδας μας ο πολύτιμος χρόνος όλων μας αναλώνεται σε συζητήσεις που έχουν κίνητρο την εκδίκηση και που στοχεύουν στην εξόντωση των ατόμων (στελεχών του δήμου και άλλων συμπολιτών μας) τα οποία έχουν γίνει “στόχος”». Ακολουθεί η επιστολή παραίτησής της από τις θέσεις ευθύνης του Δήμου Λέρου.

“Σας ζητώ να δεχθείτε την παραίτησή μου από τη θέση της αντιπροέδρου του νεοϊδρυθέντος οργανισμού Δ.Ο.Π.Α.Ι.Σ.Α.Π. καθώς και από οποιαδήποτε άλλη θέση. Παραιτούμαι των «αξιωμάτων» όπως τα αποκαλέσατε.

Δεν αρμόζει στο χαρακτήρα μου να είμαι ένα παθητικό μέλος μιας ομάδας, η οποία γνωρίζω (γιατί έχω και γνώση και την αντίληψη) ότι διοικείται από τέσσερα άτομα εκ των οποίων τα δύο είναι αυτά που υποθάλπουν την αξιοπρέπεια και τη δημόσια εικόνα του ίδιου του Δημάρχου· άτομα όμως που ήταν και παραμένουν οι σύμβουλοι και «τα καλά παιδιά».

Θέλησα να μπω στην ομάδα του κυρίου Κόλια διότι πίστευα ότι ο ίδιος θα αξιολογούσε ποιοι τον στηρίζουν πραγματικά και ποιοι θέλουν το καλό του νησιού μας και της νεολαίας μας.

Προσέφερα αμέτρητες ώρες με προσωπικό και οικονομικό κόστος, (λόγου χάρη πληρώνοντας άλλους καθηγητές να αναπληρώνουν τις διδακτικές ώρες, τις οποίες αφιέρωσα με αγάπη στην ομάδα και με μοναδικό σκοπό το καλό του νησιού μας.)

Η πρόοδος της Λέρου υπήρξε πάντοτε το όραμά μου ,για το οποίο είχα και έχω σκοπό να εργασθώ σκληρά. Ωστόσο, οι προτάσεις μου και οι ιδέες μου ποτέ δεν συζητήθηκαν και ποτέ δεν εισακούστηκαν.

Δυστυχώς, εδώ και αρκετό καιρό παρατηρώ ότι στις συναντήσεις της ομάδας μας ο πολύτιμος χρόνος όλων μας αναλώνεται σε συζητήσεις που έχουν κίνητρο την εκδίκηση και που στοχεύουν στην εξόντωση των ατόμων (στελεχών του δήμου και άλλων συμπολιτών μας) τα οποία έχουν γίνει «στόχος».

Επειδή λοιπόν είμαι και άτομο με πολιτική συνείδηση και εργάζομαι με ανιδιοτέλεια για το καλό του Δήμου μας, διαχωρίζω τη θέση μου δηλώνοντας ότι δε δέχομαι να χρησιμοποιείται η εξουσία του δημοτικού συμβουλίου ως μέσο προσωπικής εκδίκησης απέναντι σε συμπολίτες μου.

Σοβαρές επαγγελματικές και οικογενειακές υποχρεώσεις δεν μου επιτρέπουν να χάνω ώρες ατελείωτες για να υφίσταμαι σε κάθε συνάντηση την εμπάθεια και την εκδικητικότητα.

Διαφωνώ με το να αγωνίζεστε επί μονίμου βάσεως σε κάθε συνάντηση ,όχι για να προγραμματίσετε δράσεις που θα αφορούν το καλό του τόπου μας, αλλά για το πώς θα εξοντωθούν  συγκεκριμένα άτομα (στελέχη του Δήμου και της τοπικής κοινωνίας μας).

Μέσα σε αυτό το δύσκολο θεσμικό πλαίσιο του «Καλλικράτη» θα περίμενα από εσάς μια σοβαρότερη αντιμετώπιση των προβλημάτων του τόπου. Η πρόοδος και η υλοποίηση προγραμμάτων και έργων μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσα από τη μεταξύ μας συνεργασία και μέσα από τη συνεργασία των διοικούντων με τις υπηρεσίες του Δήμου.

Η τακτική του να ρίχνουμε πάντα το φταίξιμο στην προηγούμενη διακυβέρνηση δε θα μας οδηγήσει σε θετικά αποτελέσματα για τη Λέρο. Ασχολούμεθα περισσότερο με τα αρνητικά των προηγούμενων και με το τι δεν έπραξαν σωστά και όχι με το πώς θα προχωρήσουμε υλοποιώντας το προεκλογικό μας πρόγραμμα.

Πιστεύω πως ο χρόνος για τη Λέρο σταμάτησε εδώ. Εύχομαι να αλλάξετε τακτική, να βλέπετε το σήμερα και το αύριο και όχι το χθες.

Ζητώ την απομάκρυνσή μου από οποιαδήποτε θέση. Τοποθετήσατε λάθος άτομα σε λάθος θέσεις.

Δεν παραιτούμαι από το Δημοτικό Συμβούλιο γιατί μου αρέσει η πολιτική και μου αρέσει η πραγματική προσφορά. Θα σας στηρίξω όμως εκεί που πιστεύω ότι πράττετε σωστά.

Ζητώ την αντικατάστασή μου από οποιαδήποτε θέση με έχετε τοποθετήσει”.

Μετά τιμής,

Η σύμβουλος
Ευδοκία Βενέτου

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ