back to top
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Έκτακτη σύσκεψη Πολιτικής Προστασίας στον Δήμο Λέρου

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΈκτακτη σύσκεψη Πολιτικής Προστασίας στον Δήμο Λέρου

Σύσκεψη Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λέρου πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 30/7/2020 και ώρα 12.00 στο Δημαρχείο, κατόπιν πρωτοβουλίας του Δημάρχου Λέρου κ. Μιχάλη Κόλια.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι του νησιού κ. Βασίλης Μεραμπελιώτης, κ. Δημήτρης Καστής, κ. Άκης Γρεκός, ο Φρούραρχος – Διοικητής της ΥΝΤΕΛ Πλοίαρχος κ. Παναγιώτης Φιλιππίδης ΠΝ, ο Υποδιοικητής της ΥΝΤΕΛ Πλοίαρχος Πάρης Κουτσούδης ΠΝ, ο απερχόμενος Υποδιοικητής του 588 ΤΕ κ. Φυτιλής Δημήτριος καθώς και ο νέος Υποδιοικητής του 588 ΤΕ Ταγματάρχης (ΠΖ) Γρηγόριος Ευσταθίου, ο Λιμενάρχης Αντιπλοίαρχος Νίκος Κουτσοδόντης ΛΣ, ο Υποδιοικητής του ΑΤ Λέρου κ.Μουρατίδης Σάββας, ο Υπεύθυνος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Λέρου κ. Μιχάλης Ελένης, καθώς και οι εκπρόσωποι του Εποχικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου Λέρου κ. Βασίλειος Σιμίδης, κ. Αναστάσιος Αναγνώστου, κ. Παναγιώτης Καλτούλας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Δήμαρχος κ. Κόλιας αφού καλωσόρισε τους εκπροσώπους του πυροσβεστικού κλιμακίου,τους υποδιοικητές καθώς και όλους τους παρευρισκομένους,προχώρησε σε εμπεριστατωμένη ενημέρωση για τον βαθμό ετοιμότητος που ευρίσκεται ο Δήμος Λέρου προκειμένου να αντιμετωπιστεί κάθε ενδεχόμενο, λόγω των επικρατουσών εποχιακών καιρικών συνθηκών, ενώ οι εκπρόσωποι των Αρχών ενημέρωσαν για τις ενέργειές τους.

Επίσης συζητήθηκε η αλλαγή του τρόπου με τον οποίο θα δράσει η Πολιτική Προστασία του Δήμου μας, αφού μετά την πρόσφατη ίδρυση και λειτουργία του εποχικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου Λέρου, επικεφαλής – συντονιστής σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης (πυρκαγιά, τροχαίο με απεγκλωβισμό κλπ) ορίζεται ο επικεφαλής αξιωματικός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Όπως τόνισε ο κ. Δήμαρχος ο βαθμός συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Λέρου και των αρμόδιων Υπηρεσιών του νησιού είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο, παρά το γεγονός ότι δεν έχουν ικανοποιηθεί στον βαθμό που είναι αναγκαίος τα διαχρονικά αιτήματα του Δήμου για την αύξηση των σχετικών κονδυλίων ώστε να καλυφθούν οι υπάρχουσες ανάγκες Πολιτικής Προστασίας.

Τέλος, αποφασίστηκε να υπάρχει αυξημένη ετοιμότητα, να αυξηθούν οι πυροσβεστικοί κρουνοί καθώς και να συντηρηθούν οι παλιοί όπου απαιτείται,να διατηρηθούν καθαρές οι αντιπυρικές ζώνες και να είναι σε ετοιμότητα όλο το εμπλεκόμενο προσωπικό του Δήμου μας που σε συνεργασία με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες θα αντιμετωπίσουν άμεσα κάθε περιστατικό.

Ο Δήμαρχος Λέρου ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκομένους για την άψογη συνεργασία και τους συνεχάρη διότι για ακόμη μία φορά αποδεικνύεται ο βαθμός ετοιμότητας όλων των υπηρεσιών.

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ