back to top
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τουριστικές πληροφορίες

Χρήσιμες ΠληροφορίεςΤουριστικές πληροφορίες

Πως θα έρθετε στη Λέρο

  • Ακτοπλοϊκή Σύνδεση

Από Πειραιά 

Μπορείτε να επισκεφτείτε την Λέρο μέσω των πλοίων της γραμμής Δωδεκανήσου, τα οποία αναχωρούν τακτικά από Πειραιά με προορισμό τα λιμάνια των νησιών μας. (Blue Star Ferries)

  • Μέσω γειτονικών Νήσων

Υπάρχει ακτοπλοϊκή σύνδεση των λιμένων της Λέρου μέσω με τα γειτονικά νησιά (Σάμος, Φούρνοι, Ικαρία, Πάτμος, Λειψοί, Κάλυμνος, Σύμη) καθώς και με τα νησιά κορμού Δωδεκανήσου (Κώς – Ρόδος) ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Επίσης οι επισκέπτες μπορούν να ταξιδεύσουν προς Λέρο με το πλοίο “Κάλυμνος” το οποίο πραγματοποιεί δρομολόγια από και προς το Νησί της Λέρου, περνώντας από τα λιμάνια της Σάμου, Αγαθονησίου, Αρκιών, Λειψών, Πάτμου, καθώς επίσης και με το πλοίο “Κατερίνα” (Μούγγρος) με έδρα την Λέρο, το οποίο εκτελεί επί καθημερινής βάσης το δρομολόγιο Λέρος (αναχώρηση από Ξηρόκαμπο πρωινές ώρες) -Κάλυμνος (άφιξη στις Μυρτιές) και αντίστροφα.

Αεροπορική Σύνδεση

Καθημερινά πραγματοποιούνται πτήσεις των Ολυμπιακών Αερογραμμών από το αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” με προορισμό την Λέρο και αντίστροφα, με αεροσκάφη τύπου ATR43 και Dash8 χωρητικότητας 50 και 38 επιβατών αντίστοιχα.

Εκτός από την απευθείας σύνδεση του Νησιού της Λέρου με το Αεροδρόμιο της Αθήνας, εκτελείτε και ένα (1) δρομολόγιο διερχόμενης πτήσης, με σταθμό αναχώρησης το Αεροδρόμιο της Ρόδου, και εξυπηρετεί την Κώ, Λέρο, και Αστυπάλαια με επιστροφή από τα Νησιά αυτά στην Ρόδο. Τους θερινούς μήνες το δρομολόγιο αυτό εκτελείτε τρεις (3) φορές την εβδομάδα, ενώ του χειμερινούς μήνες δύο (2).

Για Περισσότερες Πληροφορίες σχετικά με τα δρομολόγια των Πλοίων και τις Αεροπορικές Πτήσεις, μπορείτε να απευθυνθείτε στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά: Τηλ. (210) 4511311-17, (210) 4593000, και στο Λιμεναρχείο Λέρου: Τηλ. 22470.22224

Για κράτηση θέσεων Αεροπορικής σύνδεσης, μπορείτε να επικοινωνήστε στα Τηλ.: 210.3550.500 και 801.801.01016.

* Επικαιροποίηση Δεκέμβριος 2012

 

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ