back to top
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

*MHNYMATA ΠΝΟΗΣ: “Πέντε αναμενόμενα διαζύγια, ένας γάμος και μια κηδεία. Ένα μυθιστόρημα με αληθινούς ήρωες…”

ΑΠΟΨΕΙΣ*MHNYMATA ΠΝΟΗΣ: "Πέντε αναμενόμενα διαζύγια, ένας γάμος και μια κηδεία. Ένα μυθιστόρημα με αληθινούς ήρωες..."

Τα πέντε Διαζύγια (σαν παραμύθι)

Ήταν κοινό μυστικό εκ προοιμίου, όταν οι «δύο έγιναν ένα», ότι αυτό το σχήμα δεν θα κρατούσε για πολύ… Άλλωστε ήταν γνωστό ότι δεν ταίριαζαν τα χνώτα τους και μάλλον «ο ένας δεν πήγαινε τον άλλον». Μοναδικός σύνδεσμος για αυτή την πρόσκαιρη «εις γάμου κοινωνία» ήταν αποκλειστικά και μόνο η εκτόπιση του μεγάλου εχθρού…. Οι πιο αισιόδοξες προβλέψεις μιλούσαν για συμβίωση διάρκειας από ένα μέχρι ενάμιση χρόνο…

Ο χρόνος πέρασε και οι Κασσάνδρες επιβεβαιώθηκαν!  Και έτσι, 12 μήνες μετά τη μεγαλειώδη νίκη, «η συνεργασία για Όλους» μένει χωρίς «Όραμα και Σχέδιο»…

Βεβαίως τα πρώτα σύννεφα έκαναν την εμφάνιση τους πριν 2-3 μήνες με τις παραιτήσεις των «δύο» από τις θέσεις ευθύνης που είχαν αναλάβει. Ήταν ο προάγγελος για αυτό που ακολούθησε με την διαφοροποίηση των άλλων «τριών», που ενδεχομένως να προκαλέσει κι άλλους χωρισμούς (φημολογούνται ένα ή δύο).

Κάπως έτσι η «πολιτική συνεργασία» τελειώνει και δεδομένο είναι ότι ένα νέο σκηνικό αποκαλύπτεται. Ένα σκηνικό πέρα για πέρα ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΟ που, ας ελπίσουμε, να μην έχει δυσάρεστες συνέπειες.  

Ο γάμος (άλλα λόγια να αγαπιόμαστε)

Μέσα στον κυκεώνα των διαζυγίων έπρεπε κάποιος να μας θυμίσει τις παλιές καλές εποχές της «συντροφικότητας»…  Ο Ιούδας φιλούσε υπέροχα… ξέρει αυτός!!!

Η κηδεία (η πραγματικότητα)

Στο 79ο τεύχος ευχόμενοι στη νέα δημοτική αρχή, καλή επιτυχία, είχαμε αναφέρει ότι σ’ αυτό το μεταίχμιο που διανύουμε είναι αναγκαίο να πορευτούμε ενωμένοι και με διάθεση συνεργασίας για την πρόοδο του τόπου. Δυστυχώς όλα δείχνουν ότι κάτι τέτοιο μάλλον δεν ισχύει. Η δημοτική αρχή εμφανίζει σημάδια διχασμού και αυτό είναι πολύ ανησυχητικό αφού ελλοχεύει ο κίνδυνος αδυναμίας για λήψη σημαντικών αποφάσεων που θα οδηγήσουν τον τόπο στο δρόμο της ανάπτυξης και της ευημερίας. Οι μέρες που ζούμε είναι πολύ δύσκολες και δεν υπάρχουν περιθώρια για «λεονταρισμούς», από όπου κι αν προέρχονται. Οι ελάχιστες ευκαιρίες που θα μας δίνονται είναι σίγουρο ότι δεν θα μας περιμένουν.

*Του Αντρέα Γεωργίου, Αρχισυντάκτη

Πηγή: Εφημερίδα “Πνοή της Λέρου”

 

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ