back to top
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Να παταχθούν οι παράνομοι – Τώρα έχει ανάγκη το κράτος ο πολίτης

ΑΠΟΨΕΙΣΝα παταχθούν οι παράνομοι - Τώρα έχει ανάγκη το κράτος ο πολίτης

Του Παντελή Μαραβέλια

Η λογική λέει, ότι από τη στιγμή που λόγω κρίσης έχει μειωθεί η κατανάλωση, τότε και οι τιμές πέφτουν. Και δεν μιλάμε μόνο για τα αγαθά πρώτης ανάγκης, αλλά συνολικά για τις υπηρεσίες. Όμως εμείς βλέπουμε, ότι παρά το γεγονός ότι οι μισθοί και οι συντάξεις έχουν υποστεί τεράστιες μειώσεις, εν τούτοις οι τιμές εξακολουθούν να… αντιστέκονται. Και φυσικά ουκ ολίγοι κερδοσκόποι ζουν και βασιλεύουν σε βάρος των υπολοίπων.

Έτσι ο κάθε πολίτης νιώθει έτοιμος να φτάσει στην έκρηξη, καθώς πολύ δύσκολα μπορεί να πνίξει την οργή του. Η αποκάλυψη του «Κ» για την μελέτη της Τραπέζης της Ελλάδος για το καρτέλ στα καύσιμα αποδεικνύεται στην πράξη.

Και δεν ομιλώ μόνο για το γεγονός, ότι πονάει στην κυριολεξία η τσέπη, όσων προμηθεύονται βενζίνη για το αυτοκίνητο τους, αλλά με βάση αυτά που λένε και οι βενζινοπώλες, που δίνουν την ίδια εξήγηση για την συνεχή αύξηση στην τιμή των καυσίμων, την ώρα που παρατηρείται κάμψη στην κατανάλωση. Να συμφωνήσουμε, ότι διεθνώς οι τιμές έχουν πάρει την ανηφόρα. Όμως πως είναι δυνατόν, όταν η κατανάλωση έχει μειωθεί δραματικά και τα αποθέματα δεν εξαντλούνται η τιμή της βενζίνης να απογειώνονται καθημερινά;

Σε αυτή την απορία δεν έχουμε μία πειστική απάντηση. Αντίθετα ακούμε μισόλογα, τα οποία σε καμία περίπτωση δεν πείθουν ούτε τον πλέον εύπιστο. Γι’ αυτό θεωρούμε πολύ σημαντικό σε αυτή την δύσκολη εποχή που διέρχεται ο τόπος την ανάγκη η κυβέρνηση με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς να μην επιτρέπουν όχι μόνο το κάθε είδους παιχνίδι των κερδοσκόπων, οι οποίοι λειτουργώντας ως καρτέλ δημιουργούν ασφυξία στην αγορά.

Οι πολίτες από το 2010, όπου η χώρα μας εισήλθε σε βαθιά ύφεση και στον μηχανισμό στήριξης έχουν θυσιάσει τα πάντα. Και δεν μιλάμε για ανέσεις, αλλά για το ότι όπως αποδεικνύεται σε όλες τις έρευνες έχουν μειώσει και τα βασικά.

Έχουν ξεχάσει καλοπέραση, διασκέδαση, ενώ δεν μπορούν να σπουδάσουν ούτε τα παιδιά τους. Κάποιοι μάλιστα αδυνατούν για να τα μεγαλώσουν. Δίνουν μάχη καθημερινής επιβίωσης. Όλους αυτούς τους ανθρώπους πρέπει η πολιτεία να σταθεί στο πλευρό τους. Να τους δείξει στην πράξη και όχι στα λόγια, ότι τους συμπαραστέκεται και πως έστω μέσα από αυτό το δύσβατο μονοπάτι θα βγει η χώρα από το τούνελ της κρίσης.

Για να επιτευχτεί αυτός ο στόχος θα πρέπει να παταχθεί στη ρίζα της η κερδοσκοπία. Και όσοι παρανομούν να τιμωρηθούν παραδειγματικά. Όσο ψηλά και εάν βρίσκονται. Μόνο έτσι θα νιώσει η κοινωνία πως υπάρχει ισονομία.

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ