back to top
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο Μπετόβεν ήταν κουφός, εγώ όμως όχι!!

ΑΠΟΨΕΙΣΟ Μπετόβεν ήταν κουφός, εγώ όμως όχι!!

Γιατί ρε παιδιά το ζορίζετε το θέμα; Αφού δεν τραβάει! Αφήστε το να ησυχάσει λίγο, να ζυμωθεί, να ωριμάσει και μετά ας βγεί στο δρόμο.

Στην οκταετία του Φαρμακοποιού έγινε μια προσπάθεια να φτιαχτεί η φιλαρμονική, ξοδεύτηκαν χρήματα, προσλήφθηκε μαέστρος, αγοράστηκαν όργανα, στολές, νοικιάστηκε χώρος για την φιλαρμονική, αλλά και τότε το αποτέλεσμα δεν ήταν ικανοποιητικό.

Δεν ήταν έτσι πριν η φιλαρμονική, άρχισε να χαλάει τότε που δήμαρχος ήταν ο “Παρηγορητής”, (του έχει μείνει ακόμα το συνήθειο,κηδεία για κηδεία δεν αφήνει). Ήταν πιο καλή στη εποχή του Μπαρμπέρη και του Βενζινά. Θα πρέπει όμως να σας πω οτι τότε είχε περισσότερα άτομα και καλούς μουσικούς.

Κάποια μέλη της μεγάλωσαν και δεν υπήρξε η διάδοχη κατάσταση, όπως και ο μαέστρος ο συμπαθέστατος Κλειδωνιάρης. Ίσως είναι ώρα να αποσυρθεί. Καταλαβαίνω την αγάπη του για τη μουσική αλλά πλέον είναι καιρός να ησυχάσει και όπου μπορεί να βοηθά με την εμπειρία του. Έχει βοηθήσει τα μέγιστα, όλη του η ζωή ήταν αυτή η φιλαρμονική, ήλθε όμως το πλήρωμα του χρόνου!

Πάντα τα πρώτα βήματα σε μια τέτοια προσπάθεια είναι δειλά, ας είναι όμως σίγουρα και αποδοτικά!

Δεν είναι κακό να μείνουμε για λίγα χρόνια χωρίς φιλαρμονική και να προετοιμαστούν παιδιά σιγά σιγά που θα την επανδρώσουν. Δεν είναι κρίμα να πηγαίνουμε στις παρελάσεις και να μην ξέρουμε τι παίζουν; Κάθε παρέλαση και λιγοστεύουν, χθες στην επέτειο της ενσωμάτωσης πρέπει να ήταν επτά! Ρώτησα γιατί τόση φτώχεια και μου είπαν οτι δεν έχουν πληρωθεί! Δηλαδή υπάρχουν επαγγελματίες μουσικοί της φιλαρμονικής και κάνουν απεργία; Υπάρχει σχετικό κονδύλι στο Δήμο για την πληρωμή των μουσικών;

Αυτά νομίζω οτι είναι γελοιότητες, αν κάποιος θέλει να γίνει μέλος της φιλαρμονικής θα πρέπει να το δει σαν χόμπι. Από τη στιγμή που θα του έχουν εξασφαλίσει όργανο, δάσκαλο και στολή, τι άλλο θα θέλει; Εγώ δεν ξέρω πουθενά στον κόσμο να μαθαίνεις κάτι και να σε πληρώνουν!  

Πόσες εξόδους μπορεί να κάνουν το χρόνο; όλες μαζί είναι έξι! Τα παιδιά που παίζουν ποδόσφαιρο βγαίνουν από τη Λέρο περισσότερες φορές και δεν πληρώνονται. Δεν είναι το ίδιο; Σαφώς δεν είναι το ίδιο, στη φιλαρμονική μαθαίνεις, στο ποδόσφαιρο σπάς τα πόδια σου! Φιλότιμο θέλει!

Παλιότερα η φιλαρμονική της Λέρου, παρουσίαζε το καλοκαίρι κατά τακτά διαστήματα τη δουλειά της. Θυμάμαι τη φιλαρμονική στον Πλάτανο, απόγευμα Κυριακής καλοκαίρι και να παίζει μουσικά έργα κλασικά αλλά και χορευτικά.

Αγαπητέ μου δήμαρχε, νομίζω οτι πρέπει να βάλεις τα πράγματα στη θέση τους. Αν μπορεί να γίνει ξανά η φιλαρμονική,ας γίνει σωστά. Αν δεν υπάρχει δυνατότητα ας ακούμε τα εμβατήρια από CD δεν είναι κακό. Είναι προτιμότερο από αυτό το χάλι και γι αυτό δεν ευθύνεσαι εσύ!! Δεν θα σε κατηγορήσει κανένας!! 

sfikoni.blogspot.com 

 

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ