back to top
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

«Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου»

ΑΠΟΨΕΙΣ«Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου»

Γράφει ο Στέλιος Λουλουδιάς,
Δημοτικός Σύμβουλος

Πριν από ένα χρόνο περίπου είχα αναφερθεί στην εφημερίδα σας στην καθαριότητα του νησιού μας. Δυστυχώς επανέρχομαι βλέποντας ότι η κατάσταση επιδεινώνεται και μάλιστα εν όψει τουριστικής σεζόν, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Αντιδημάρχου ΤΥ Δήμου Λέρου κ. Βιρβίλη και τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του προσωπικού δεν υπάρχει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Συγκεκριμένα αναφέρομαι στο πιο τουριστικό σημείο του Λακκιού (Ποσειδώνιο) το οποίο έχει καταντήσει σκουπιδότοπος. Για άλλη μια φορά όλα τα μπάζα και τα σκουπίδια που μαζεύονται από το καθάρισμα των δρόμων και των παραλιών του νησιού, εναποθέτονται στο συγκεκριμένο σημείο.

Η απόφαση μου να ασχοληθώ με τα κοινά του τόπου μου προσθέτοντας και εγώ ένα λιθαράκι στηρίχθηκε και πάνω στα έργα που υλοποιήθηκαν από την προηγούμενη δημοτική αρχή.

Παρόλ’ αυτά σήμερα αυτό που νιώθω είναι μια τεράστια απογοήτευση, αφού βλέπω το νησί μου μέρα με τη μέρα να εγκαταλείπεται από μια δημοτική αρχή που πελαγοδρομεί χωρίς «όραμα και σχέδιο» και ασφαλώς όχι «για όλους».

Οι εικόνες ντροπής στο Λακκί και σε άλλες περιοχές του νησιού (ενδεικτικά θα αναφέρω το γήπεδο 5Χ5 στη Γούρνα, τις γκρεμισμένες Ιταλικές κολώνες στο Κουλούκι, τις  παραμελημένες παιδικές χαρές κ.α)  αποτελούν χειροπιαστή απόδειξη της αδιαφορίας και της ανικανότητας που χαρακτηρίζει τη σημερινή δημοτική αρχή. Δυστυχώς για το τόπο μας ο κ. Κόλιας με τις πρακτικές του φροντίζει να επιβεβαιώσει όλους αυτούς που πίστευαν ότι  το «όραμα και το σχέδιο για όλους» ήταν και θα είναι ψεύτικες υποσχέσεις…

Ας ελπίσουμε η παρέμβαση μου αυτή να αφυπνίσει έστω και στο ελάχιστο τη Δημοτική Αρχή και ας ευχηθούμε η Παναγία του Κάστρου να τους δώσει φώτιση….

Εφημερίδα “Πνοή της Λέρου” 

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ