back to top
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Άμεση αναθεώρηση για το Σύνταγμα θα θέσει ο Νίκος Κωνσταντόπουλος σε ανοιχτή συζήτηση που διοργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ στη Ρόδο

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑΆμεση αναθεώρηση για το Σύνταγμα θα θέσει ο Νίκος Κωνσταντόπουλος σε ανοιχτή συζήτηση που διοργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ στη Ρόδο

Ανοιχτή συζήτηση διοργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, με θέμα την αναθεώρηση του Συντάγματος, με εισηγητή τον Νίκο Κωνσταντόπουλο, πρώην Πρόεδρο του Συνασπισμού, την προσεχή Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:30 στο Δημοτικό κινηματοθέατρο Ρόδου.

Ο Νίκος Κωνσταντόπουλος είναι επικεφαλής της ομάδας εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ για το κράτος, το πολιτικό σύστημα και το Σύνταγμα.

Η Συνταγματική αναθεώρηση δεν είναι απλώς αναγκαία, είναι απαίτηση της κοινωνίας. Η συζήτηση για το Σύνταγμα αποκτά ιδιαίτερη σημασία σε μια δραματική ιστορική στιγμή για την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Η Ελλάδα βρίσκεται υπό καθεστώς επιτήρησης. Αυτό σημαίνει περιορισμένη κυριαρχία, ακρωτηριασμένη δημοκρατία, δέσμια των μνημονιακών πολιτικών. Χρειαζόμαστε ένα Σύνταγμα σύγχρονο το οποίο να προασπίζει τα συμφέροντα της κοινωνίας, όλου του ελληνικού λαού, από τις ανεξέλεγκτες νεοφιλελεύθερες ορέξεις των «ελεύθερων αγορών».

Η αναθεώρηση οφείλει να αντιμετωπίσει σύγχρονες θεσμικές ανάγκες, να επιλύσει προβλήματα δυσλειτουργίας του κοινοβουλευτικού συστήματος, να θωρακίσει τη δημοκρατία και τα δικαιώματα των πολιτών στο κοινωνικό κράτος που προσδοκούμε.

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ