back to top
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
spot_imgspot_img

Top 5 ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

Related Posts

ΑΝ.ΔΩ: Διαδικτυακή εκδήλωση ενημέρωσης για το Ταμείο Ανάκαμψης

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Δωδεκανήσου της ΑΝ.ΔΩ Α.Ε, σε συνεργασία με άλλα 11 κέντρα Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης από όλη την Ελλάδα, συνδιοργανώνουν διαδικτυακή εκδήλωση με τίτλο:

«Ταμείο Ανάκαμψης: Ένα Δημοσιονομικό Άλμα της Ε.Ε.»

τη Δευτέρα 1 Μαρτίου και ώρα 12:00-13:00, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας «ZOOM».

Το Συμβούλιο Υπουργών της Ε.Ε.  ενέκρινε στις 11 Φεβρουαρίου 2021 τον κανονισμό για τη θέσπιση του Μηχανισμού Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Ο μηχανισμός των 672,5 δισ. € βρίσκεται στον πυρήνα της πρωτοφανούς προσπάθειας ανάκαμψης της ΕΕ, του «Next Generation EU». Χάρη στον Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, τα κράτη μέλη θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τις οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19, ενώ παράλληλα οι οικονομίες τους θα προχωρήσουν στην πράσινη και την ψηφιακή μετάβαση ώστε να γίνουν πιο βιώσιμες και ανθεκτικές.

Τι περιλαμβάνει όμως αυτός ο Μηχανισμός; Πώς θα υλοποιηθεί το σχέδιο της ΕΕ; Τι σημαίνει η συμφωνία αυτή για την ΕΕ πραγματικά;

Αυτά και άλλα ερωτήματα θα απαντήσει ο εισηγητής της εκδήλωσης κ. Αλέκος Κρητικός, Πρώην Γενικός Γραμματέας, Υπουργείο Ανάπτυξης και Υπουργείο Εσωτερικών.

Ο Αλέκος Κρητικός έχει εργασθεί επί σειρά ετών στις Βρυξέλλες ως ανώτερο στέλεχος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στην ΕΕ.  Έχει ακόμη υπηρετήσει σε ανώτερες θέσεις στο δημόσιο τομέα στην Ελλάδα, μεταξύ των οποίων ως Γενικός Γραμματέας στα Υπουργεία Εσωτερικών και Ανάπτυξης, Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων. Εργάσθηκε επίσης στον ιδιωτικό τομέα, σε θέματα διαχείρισης ευρωπαϊκών προγραμμάτων, καθώς και στον τραπεζικό χώρο, ασχολούμενος κυρίως με χρηματοδοτήσεις αναπτυξιακών προγραμμάτων από διεθνείς τραπεζικούς οργανισμούς. Σήμερα είναι μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας και Senior Policy Adviser του ΕΛΙΑΜΕΠ. Είναι Διπλωματούχος Αρχιτέκτων Μηχανικός Ε.Μ.Π. και κάτοχος D.E.A. Χωροταξίας του Πανεπιστημίου Paris I, Panthéon-Sorbonne.

Την εκδήλωση συντονίζει ο Γιάννης Παπαγεωργίου, Δημοσιογράφος, Εκδότης, Athens Digest.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά και στο Facebook.

Θα ήταν τιμή μας να συμμετάσχετε στη συζήτηση, επιβεβαιώνοντας τη συμμετοχή σας στο e-mail: europedirect@ando.gr, ή επικοινωνώντας με την Υπεύθυνη του Europe Direct Dodecanese κα Παπασάββα Φιλία στο τηλ. 2241078230. Προθεσμία επιβεβαίωσης συμμετοχής: Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου.

Χρειάζεται η προεγγραφή σας στην εκδήλωση. Για να εγγραφείτε, μπορείτε να πατήσετε τον παρακάτω σύνδεσμο: https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZYpcu2tqjorG9C5m7byIL230IxrKuWvlXOz.

Με την εγγραφή σας, συναινείτε στην καταγραφή και ζωντανή αναμετάδοση της εκδήλωσης στο Facebook.

Για την ΑΝ.ΔΩ. Α.Ε.

Ο Πρόεδρος

Ευάγγελος Φραγκάκης

Popular Articles