back to top
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ανακοίνωση Κομματικής Οργάνωσης Βάσης Καλύμνου για την επικίνδυνη έλλειψη οξυγόνου στο Νοσοκομείο

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑΑνακοίνωση Κομματικής Οργάνωσης Βάσης Καλύμνου για την επικίνδυνη έλλειψη οξυγόνου στο Νοσοκομείο

Η  απαράδεκτη  κατάσταση των ελλείψεων στο Νοσοκομείο Καλύμνου, έχει φτάσει πια στο απροχώρητο.

Συγκεκριμένα τις μέρες αυτές που στο νησί έχουν επιβληθεί αυστηρά περιοριστικά μέτρα λόγω εξάπλωσης του ιού, το Νοσοκομείο κινδυνεύει να «μείνει» από οξυγόνο αφού ο  μηχανολογικός εξοπλισμός, παραγωγής οξυγόνου του νοσοκομείου δεν μπορεί να ανταπεξέλθει  στην παραγωγή απαιτούμενης ποσότητας οξυγόνου, αλλά και εξαιτίας της έλλειψης φιαλών οξυγόνου, με αποτέλεσμα να μπαίνουν σε άμεσο κίνδυνο  ζωές ασθενών ! Ασθενής που νοσηλεύονται τόσο στη μονάδα covid όσο και ασθενείς που νοσηλεύονται σε άλλα τμήματα του Νοσοκομείου.

Με τραγικό τρόπο αποκαλύπτονται τα ψέματα της κυβέρνησης για το  δήθεν θωρακισμένο σύστημα υγείας .

Το ΚΚΕ απαιτεί  από την Κυβέρνηση, να πάρει μέτρα ΤΩΡΑ!

Να σταματήσει να παίζει με την αγωνία και τις ζωές των κατοίκων και να ακούσει τα αιτήματα των υγειονομικών και  των εργαζόμενων που καιρό τώρα διεκδικούν τα αυτονόητα για την προστασία των ζωών τους

Να προμηθευτεί το Νοσοκομείο το απαιτούμενο οξυγόνο και όποιο  άλλο υλικό χρειάζεται για να λειτουργήσει σύμφωνα με τις συνθήκες covid.

Επίταξη όλων των διαθέσιμων φιαλών οξυγόνου που υπάρχουν στο νησί.

Να προσληφθεί με μόνιμες σχέσεις εργασίας όλο το αναγκαίο προσωπικό στο Νοσοκομείο και στο Δήμο της Καλύμνου, ώστε να ανταπεξέλθει στην πίεση που υπάρχει.

Να πραγματοποιηθούν άμεσα και ανά τακτά διαστήματα  δειγματοληπτικά τεστ στον πληθυσμό του νησιού, σε μέρη όπου υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση πληθυσμού όπως Super Market.

Πλήρη και έγκυρη ενημέρωση του λαού για την κατάσταση της πανδημίας στο νησί

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ