back to top
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΜΕΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΚΕ ΒΟΡΕΙΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΜΕΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΚΕ ΒΟΡΕΙΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

Το απαράδεκτο γεγονός που καταγγέλλει σε ανακοίνωση της η ΕΙΘΕΛ με την παραμονή 50 δειγμάτων προς ανίχνευση κορονοϊού από το νησί της Λέρου στα αζήτητα, σε καταψύκτη πλοίου, είναι άλλο ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της επικίνδυνης διαχείρισης από την κυβέρνηση για την εξάπλωση της πανδημίας.

Με τις περικοπές δαπανών για να προστατευτεί η οικονομία της αγοράς, δηλαδή τα κέρδη των μονοπωλίων, μηχανισμοί και δομές Υγείας εξακολουθούν να είναι υποστελεχωμένες από άκρη σε άκρη της χώρας.

Στα νησιά του Βορείου Συγκροτήματος περισσεύουν οι πολυτελής ξενοδοχειακές-τουριστικές υποδομές, όμως η υγεία και η ζωή των κατοίκων, όσο και επισκεπτών, δεν είναι στην προτεραιότητα της κυβέρνησης, η οποία τους αφήνει εκτεθειμένους στο δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Τα νοσοκομεία παραμένουν ακόμα “γυμνά” από βασικές ειδικότητες μόνιμου προσωπικού όπως: πνευμονολόγου, παιδίατρου, νοσηλευτών. Δεν υπάρχουν αίθουσες ΜΕΘ, παρά μόνο στην Ρόδο! Το κλιμάκιο ΕΟΔΥ δεν είναι μόνιμο. Υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε μηχανολογικό, τεχνολογικό εξοπλισμό και υλικό.

Το ΚΚΕ απαιτεί από την κυβέρνηση να σταματήσει την καραμέλα της “ατομικής ευθύνης”. Να αναλάβει τώρα τις ευθύνες της πριν είναι πολύ αργά.

Να υλοποιήσει άμεσα τα αιτήματα των νησιωτών και των σωματείων και φορέων τους που δε σταμάτησαν από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης της πανδημίας να ζητούν

  • Άμεσα, ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας τους
  • Να επιταχθεί ο ιδιωτικός τομέας Υγείας-Πρόνοιας για να εξασφαλιστούν οι ΜΕΘ
  • Να πραγματοποιηθούν μαζικά τεστ ανίχνευσης
  • Να αποσυμφορηθούν όλοι οι χώροι όπως ΜΜΜ, σχολεία
  • Να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα στους χώρους δουλειάς για την προστασία της υγείας των εργαζομένων
  • Να γίνουν όλες οι απαραίτητες μαζικές, μόνιμες προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών.

Το ΚΚΕ καλεί τους νησιώτες της περιοχής τα δίκαια και αναγκαία αυτά αιτήματα να γίνουν μαζικοί διεκδικητικοί αγώνες που αυτοί έχουν τη δύναμη να επιβάλουν την εφαρμογή τους.

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ