back to top
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ανακοίνωση του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου για την κατάργηση Tax Free και Duty Free!..

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑΑνακοίνωση του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου για την κατάργηση Tax Free και Duty Free!..

Το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια του για το γεγονός ότι καταργήθηκε με πρόσφατες εγκυκλίους της Γενικής Διεύθυνσης Τελωνείων της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων του Υπουργείου Οικονομικών ένα σημαντικό κίνητρο για τους ιδιοκτήτες πολυτελών ιδιωτικών σκαφών να αγοράζουν ακριβά είδη (κοσμήματα, ρολόγια, είδη ένδυσης και άλλα προσωπικά είδη) από τα νησιά μας σε καθεστώς Tax Free και περαιτέρω από τσιγάρα μέχρι αλκοολούχα ποτά σε καθεστώς Duty Free.

Στην παρούσα δυσμενή οικονομική συγκυρία μετά την αύξηση του Φ.Π.Α. στην εστίαση, την αύξηση από 1.10.2015 του Φ.Π.Α στα ξενοδοχεία και την επικείμενη κατάργηση των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. στα νησιά μας ο τουρισμός που αποτελεί την σημαντικότερη πηγή εσόδων της περιοχής μας δυστυχώς δέχεται ένα ακόμη καίριο πλήγμα και μάλιστα στη μέση της εφετεινής τουριστικής περιόδου.

Το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την συνεχιζόμενη στοχοποίηση και υποβάθμιση του τουρισμού της περιοχής μας και επισημαίνει την αδήριτη ανάγκη άμεσης στήριξης της τουριστικής  βιομηχανίας της Δωδεκανήσου πριν να είναι πολύ αργά, υπενθυμίζοντας παράλληλα στην Πολιτεία ότι ανταγωνιστικοί προορισμοί της περιοχής μας ανακοίνωσαν πρόσφατα τη δημιουργία αφορολόγητων τουριστικών ζωνών στα παράλια τους.

Παράλληλα θεωρούμε υποχρέωση μας να ενημερώσουμε τα μέλη μας για το νέο φορολογικό καθεστώς και να τους επιστήσουμε την προσοχή να προβαίνουν στη σχετική ενημέρωση των πελατών τους για την αλλαγή του καθεστώς πωλήσεων TAX FREE-DUTY FREE στη χώρας μας.

{widget:social-share-button}

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ