back to top
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αναστάτωση στις τοπικές κοινωνίες των νησιών από το κλείσιμο των ΔΟΥ – Ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΔΟΥ

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑΑναστάτωση στις τοπικές κοινωνίες των νησιών από το κλείσιμο των ΔΟΥ - Ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΔΟΥ

Επιστολή με παραλήπτη τον Υπουργό Οικονομικών κ. Στουρνάρα καθώς και τον Υφυπουργό κ. Μαυραγάνη εξέδωσε η ΠΟΕ-ΔΟΥ.

Παράλληλα ΖΗΤΑ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΕΙ από την Πολιτική & Υπηρεσιακή Ηγεσία να επανεξετάσουν τη θέση τους. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν στη συγκεκριμένη επιστολή, “η επιμονή τους σε μια επιλογή που αποδεδειγμένα δημιουργεί, παρά επιλύει προβλήματα, προκαλεί ερωτηματικά. Ταυτόχρονα καλεί τα Πολιτικά Κόμματα και το σύνολο των βουλευτών, να αναλάβουν και να στηρίξουν πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση της μη εφαρμογής της συγκεκριμένης υπουργικής απόφασης”.

Αναλυτικότερα η επιστολή της ΠΟΕ-ΔΟΥ:

Αθήνα 8.1.2013
Αρ. Πρωτ.: 161
ΠΡΟΣ: 1. Τον Υπουργό Οικονομικών κ. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΓΙΑΝΝΗ
2. Υφυπουργό Οικονομικών κ. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ ΓΕΩΡΓΙΟ
ΚΟΙΝ: 1. Γενικό Δ/ντή Διοικητικής Υποστήριξης κ. ΧΑΤΖΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΟ
2. Γενικό Δ/ντή Φορολογικών Ελέγχων κ. ΝΑΝΟΠΟΥΛΟ ΑΝΤΩΝΙΟ
3. Ν.Δ.
4. ΠΑΣΟΚ
5. ΔΗΜΑΡ

ΘΕΜΑ : ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΦΟΡΙΩΝ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ

Αναστάτωση έχει δημιουργηθεί στις τοπικές κοινωνίες των νησιών, εξαιτίας του κλεισίματος των εφοριών. Η ΠΟΕ –ΔΟΥ σε συνέχεια των προηγούμενων εγγράφων, των κινητοποιήσεων κλπ ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΚΟΜΗ ΤΩΡΑ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ, με αφορμή την υπ’ αριθμ.Δ6Α 1144678 ΕΞ2012 (ΦΕΚ 2828 Β/19-10-2012) απόφαση του Υπουργού Οικονομικών (για το κλείσιμο και τη συγχώνευση μεγάλου αριθμού εφοριών, με καταληκτική ημερομηνία την 14.1.2013), σας ενημερώνει:

1. Σε μεγάλες περιοχές και Νησιά με τεράστια εμπορική δραστηριότητα και φοροδοτική ικανότητα, αντί να υπάρξουν οργανωμένες και πλήρως στελεχωμένες φορολογικές υπηρεσίες, καταργούνται και οι υπάρχουσες με τεράστιες συνέπειες για τα έσοδα και την εξυπηρέτηση των φορολογουμένων.

2. Το ΝΕΟ TAXIS, (το οποίο παρουσιαζόταν ως η απάντηση στις ανάγκες εξυπηρέτησης των κατοίκων, ιδιαίτερα των απομακρυσμένων περιοχών και των Νησιών), όχι μόνο δεν είναι έτοιμο, αλλά δεν υπάρχει και αξιόπιστο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσής του.

3. Σε μια περίοδο, που απαιτείται η ενίσχυση του υφιστάμενου δικτύου φορολογικών υπηρεσιών, με προσωπικό και μέσα, προχωράμε σε επιλογές, που ουσιαστικά θα οδηγήσουν στη διάλυσή του.

4. Θα υπάρξουν τεράστιες συνέπειες για τους κατοίκους της περιφέρειας και ιδιαίτερα της Νησιωτικής Χώρας, λόγω του κλεισίματος των υπηρεσιών και του κόστους που θα επωμιστούν, προκειμένου να εξυπηρετηθούν.

5. Το δίκτυο των ΚΕΦ, το οποίο σύμφωνα με το υπουργείο θα αντικαθιστούσε τις ΔΟY, όχι μόνο δεν υφίσταται, αλλά και όπου επιχειρήθηκε η εφαρμογή του, υπήρχαν κάθε άλλο παρά θετικά αποτελέσματα.

6. Η αναγκαία αναδιάρθρωση των φορολογικών υπηρεσιών, δεν μπορεί να προηγείται του απαραίτητου εκσυγχρονισμού του TAXIS και της εκπόνησης ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για τη λειτουργία των φορολογικών υπηρεσιών.

7. Εκατοντάδες υπάλληλοι (στη μέση μάλιστα σχολικής χρονιάς) και οι οικογένειές τους, αναγκάζονται σε μετανάστευση ή εξωθούνται σε αποχώρηση απ’ τον κλάδο των εφοριακών, σε μια περίοδο, που το υπουργείο αναγνωρίζει δημόσια την ανάγκη ενίσχυσής του.

Η ΠΟΕ ΔΟY, ΖΗΤΑ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΕΙ από την Πολιτική & Υπηρεσιακή Ηγεσία να επανεξετάσουν τη θέση τους. Η επιμονή τους σε μια επιλογή που αποδεδειγμένα δημιουργεί, παρά επιλύει προβλήματα, προκαλεί ερωτηματικά. Ταυτόχρονα καλεί τα Πολιτικά Κόμματα και το σύνολο των βουλευτών, να αναλάβουν και να στηρίξουν πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση της μη εφαρμογής της συγκεκριμένης υπουργικής απόφασης.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΡΕΒΕΚΑ ΜΠΑΣΜΑΤΖΙΔΟΥ

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ