back to top
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 31-07-2014 ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΩ

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 31-07-2014 ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΩ

1.  Η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ ΚΩ σε Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησε συζητήθηκαν τα αποτελέσματα των εκλογών του Μαΐου καθώς και το πρόγραμμα δράσεων της οργάνωσης στην παρούσα πολιτική συγκυρία. Την απόφαση της  Κεντρικής Επιτροπής (Κ.Ε.) παρουσίασε το μέλος της  Σκούτας Παναγιώτης. Η  οργάνωση ταυτόχρονα συζήτησε και τα αποτελέσματα  στο χώρο ευθύνης της  και έθεσε τους  κεντρικούς στόχους σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της ολομέλειας και των αποφάσεων  της Π.Γ.

2. Η οργάνωση  θεωρεί  ότι η απόφαση του κόμματος να παρθούν  όλες οι πρωτοβουλίες μέσα και έξω από τη Βουλή για  τη συγκρότηση μιας πλατιάς κοινωνικοπολιτικής συμμαχίας  για  να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές  βρίσκεται σε σωστή κατεύθυνση και αποτελεί   αίτημα  της κοινωνίας.

3. Η συγκρότηση ενός  λαϊκού μετώπου  υπεράσπισης του δημόσιου πλούτου και των κοινωνικών αγαθών αποτελεί προτεραιότητα και για την οργάνωση μας.  Η ανάληψη πρωτοβουλιών   για τη δημόσια περιουσία στο νησί μας, για το ασφαλιστικό, για τα δάνεια, την υγεία και τον τουρισμό κλπ είναι στις άμεσες  ενέργειες μας.

4. Θα εργαστούμε για  το πολιτικό και οργανωτικό  άνοιγμα του κόμματος  σε κάθε κοινωνική ομάδα που πλήττεται  από τις εφαρμοζόμενες  πολιτικές, εργαζόμενους,  ανέργους, συνταξιούχους, επαγγελματίες  στην νεολαία , για να γίνει πράξη το ταχύτερο δυνατό η ανατροπή της κυβέρνησης.

5. Η οργάνωση επίσης συζήτησε  με αυτοκριτική διάθεση τα αποτελέσματα των εκλογών. Αφού τονίστηκαν οι δυσκολίες αυτών των τριπλών εκλογών εκτιμήθηκαν ομόφωνα τα εξής:

α)  Είναι ιστορικό γεγονός ότι για πρώτη φορά στο νησί μας βγήκε πρώτο κόμμα η αριστερά.  Αυτό δείχνει τις προσδοκίες που έχει ο λαός μας από τον ΣΥΡΙΖΑ. Γι’ αυτό και η Οργάνωση Μελών μας πρέπει να αντιστοιχηθεί   με την εντολή αυτή, αναβαθμίζοντας τον ρόλο της,  εκπληρώνοντας  τον αναγκαίο πρωταγωνιστικό της ρόλο   και  εμβαθύνοντας  της απήχησης στην κοινωνία της Κω.

β) Στις αυτοδιοικητικές    εκλογές  η   Οργάνωση Μελών (Ο.Μ.) φάνηκε κατώτερη των περιστάσεων και τις υλοποίησης των αποφάσεων της Κ.Ε., ιδιαίτερα στις  εκλογές του Δήμου της Κω. Εκτιμήθηκε  παρόλα αυτά ως θετικό στοιχείο η εκπροσώπηση στο Δημοτικό  Συμβούλιο της παράταξης που στηρίξαμε τη  «Δίεση». Η οργάνωση καλείται  να πάρει πρωτοβουλίες ώστε να συμβάλουμε  στην υλοποίηση μιας λαϊκής αυτοδιοίκησης σε δήμο και περιφέρεια, να διαμορφώσουμε  ενωτικό αυτοδιοικητικό πρόγραμμα επίλυσης λαϊκών προβλημάτων και συμβολή στην παραγωγική ανασυγκρότηση στη βάση ενός προγράμματος της κυβέρνησης της αριστεράς.

γ) Εκτιμήθηκε επίσης  ότι σε τοπικό επίπεδο τα συμφέροντα είναι πολύ μεγάλα και ο Σύριζα  της Κω, ως οργάνωση   της  αυριανής κυβέρνησης  χρειάζεται να αξιολόγηση  ιδιαίτερα αυτή την παράμετρο, πρέπει να βαθύνει στις πολιτικές επεξεργασίες, στις κοινωνικές αναλύσεις, στις διαμορφούμενες  κοινωνικές αντιθέσεις και στα ιδιαίτερα οικονομικά συμφέροντα που αναπτύσσονται στο νησί .

δ) Απόφαση μας είναι  να ξεπεραστούν άμεσα τα όποια προβλήματα υπήρξαν  και να πορευθούμε ενωτικά στηρίζοντας τις συλλογικές μας αποφάσεις  και  εκπληρώνοντας με τον καλύτερο τρόπο τον πολιτικό ρόλο της οργάνωσης  στο νησί.

Καλούμε τα μέλη μας τους   φίλους   τους ψηφοφόρους  κάθε δημοκράτη  στο νησί   να παλέψουμε για την ανατροπή  αυτής της κυβέρνησης   και την   εφαρμογή από μια κυβέρνηση της αριστεράς  ενός προγράμματος   κοινωνικής  σωτηρίας.

Ο  λαός  μας  εμπιστεύεται, είμαστε η  μοναδική του ΕΛΠΙΔΑ,   δεν μπορούμε να τον διαψεύσουμε,   δεν περισσεύει  κανείς,  όλοι μαζί θα δώσουμε τη μάχη.

Το Γραφείο τύπου

Της Ο.Μ. Κω

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ