back to top
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Διακοπές ρεύματος στη Ρόδο, εν μέσω καύσωνα και τουριστικής περιόδου – Επίκαιρη Ερώτηση Κρεμαστινού

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑΔιακοπές ρεύματος στη Ρόδο, εν μέσω καύσωνα και τουριστικής περιόδου - Επίκαιρη Ερώτηση Κρεμαστινού

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Κρεμαστινός, κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργο Σταθάκη με αφορμή τις πρόσφατες διακοπές ηλεκτροδότησης στη Ρόδο εν μέσω καύσωνα. Ο βουλευτής ρωτά τον Υπουργό για την επάρκεια κάλυψης εκ μέρους της ΔΕΗ των αναγκών του νησιού κατά το καλοκαίρι.

Η Επίκαιρη Ερώτηση έρχεται σαν συνέχεια Ερώτησης που ο Δημήτρης Κρεμαστινός είχε υποβάλει από τον Μάρτιο 2017 για τον επαρκή σχεδιασμό της ηλεκτροδότησης του νησιού για την καλοκαιρινή περίοδο η οποία είχε απαντηθεί από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας απολύτως καθησυχαστικά. 

Το πλήρες κείμενο της Επίκαιρης Ερώτησης, είναι το εξής: 

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Δημ. Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Θ. ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

04.07.2017

Αρ. Πρωτ.: 1122/3-7-17 

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ 

Προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Γεώργιο Σταθάκη 

Θέμα: «Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος στη Ρόδο, εν μέσω καύσωνα και τουριστικής περιόδου» 

Από τις 27.03.17, υπέβαλα ερώτηση για το σοβαρό ζήτημα της διακοπής της ηλεκτροδότησης σε περιοχές της Ρόδου κατά τους περσινούς καλοκαιρινούς μήνες, με στόχο να μην επαναληφθεί και φέτος το ίδιο φαινόμενο που ταλαιπωρεί τους κατοίκους, απωθεί τον τουρισμό και, κυρίως, θέτει σε κίνδυνο ζωές ασθενών και ευάλωτων σε υγεία πολιτών.

Η απάντηση που έλαβα από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με επισυναπτόμενο το σχετικό έγγραφο του Προέδρου της ΔΕΗ, ήταν απολύτως καθησυχαστική δαβεβαιώνοντάς με ότι η ΔΕΗ και η ΔΕΔΔΗΕ  «έχουν προχωρήσεις σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη διασφάλιση της ηλεκτροδότησης στη Ρόδο και τη Χάλκη, με το επιπλέον σχόλιο ότι «οι διακοπές ηλεκτροδότησης που έχουν σημειωθεί στα εν λόγω νησιά τα τελευταία χρόνια δεν ήταν σημαντικής έκτασης και διάρκειας, ενώ ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες δεν σημειώθηκε καμία διακοπή ηλεκτροδότησης».

Ήδη η Ρόδος αντιμετωπίζει και φέτος διακοπές στην ηλεκτροδότηση και δυστυχώς εν μέσω καύσωνα. Οι κάτοικοι και οι τουρίστες ασφαλώς δεν έχουν την ίδια αντίληψη με τη ΔΕΗ για το αν οι διακοπές ρεύματος είναι σημαντικές ή όχι. Στην πραγματικότητα, σημαντική είναι οποιαδήποτε διακοπή απειλεί την υγεία των πολιτών, τη δημόσια υγεία και τη διεθνή εικόνα του νησιού.

Για να μην φτάσουμε σε σημείο να μετράμε δριμείες κοινωνικές συνέπειες από τις διακοπές ηλεκτροδότησης στη Ρόδο, ερωτάστε:

–          Που οφείλονται οι φετινές διακοπές ρεύματος και ποιο είναι το σχέδιο αντιμετώπισης των αναγκών της καλοκαιρινής περιόδου προκειμένου να εκλείψουν οι διακοπές της ρευματοδότησης στη Ρόδο;

Ο ερωτών βουλευτής 

Δημήτριος Θ. Κρεμαστινός

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ