back to top
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δωδεκανησιακή TAX FREE αγορά: 2 νέες δράσεις του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑΔωδεκανησιακή TAX FREE αγορά: 2 νέες δράσεις του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου

Η αγορά TAX FREE SHOPPING σημειώνει κατά την τελευταία πενταετία μία σταθερή και σημαντική αύξηση η οποία συνδέεται με την ανάπτυξη του τουρισμού στην Ελλάδα.

Διεθνείς καταναλωτές, όπως οι Ρώσοι επισκέπτες, οι επισκέπτες από το Ισραήλ και την Αμερική και την Κίνα, αξιοποιούν το προνόμιό τους για αφορολόγητες αγορές, με συνεχώς αυξητικές τάσεις.

Για το 2021, ερχόμαστε μπροστά σε μία νέα πρόκληση: νέες εθνικότητες αλλά «παραδοσιακοί» επισκέπτες μας, όπως οι Βρετανοί, προστέθηκαν από την αρχή του έτους και εξαιτίας της εξόδου τους από την ΕΕ σε αυτούς που μπορούν να αξιοποιήσουν αυτό το εργαλείο.

Οι Βρετανοί επισκέπτες δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης κάθε χρόνο στα νησιά μας, αποτελώντας μαζί με τους Γερμανούς, τις δύο μεγαλύτερες τουριστικές αγορές της Δωδεκανήσου. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, οι Βρετανοί που αφίχθηκαν στο αεροδρόμιο ΔΙΑΓΟΡΑΣ της Ρόδου το 2019 ξεπέρασαν τους 470.000 και στο αεροδρόμιο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ της Κω τους 260.000

Είναι τώρα μία ευκαιρία για τα μέλη του Επιμελητηρίου μας να θεωρηθούν ελκυστικές επιλογές πραγματοποίησης αγορών από τους διεθνείς καταναλωτές. Είναι τώρα μία ευκαιρία να αυξηθεί η επισκεψιμότητα και οι αγορές στα καταστήματα λιανικής.

Στο πλαίσιο της δράσης για το TAX FREE SHOPPING και σε συνέχεια της εκδήλωσης – ενημέρωσης των επιχειρήσεων – μελών του, το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου προγραμματίζει δύο επιπλέον ΔΩΡΕΑΝ ενέργειες για τα μέλη του:

1. Την εκτύπωση ειδικής σήμανσης (sticker) TAX FREE SHOPPING, ώστε να αναγνωρίζεται από τους διεθνείς ταξιδιώτες ότι στο εν λόγω κατάστημα μπορούν να πραγματοποιήσουν τις αφορολόγητες αγορές τους.

2. Την δημιουργία εύχρηστου ηλεκτρονικού οδηγού TAX FREE SHOPS για τα Δωδεκάνησα, για την εύκολη αναζήτηση καταστημάτων που προσφέρουν την υπηρεσία.

Και προσκαλεί τα μέλη του που δραστηριοποιούνται στη λιανική πώληση ειδών ένδυσης και υπόδησης, ειδών μόδας, κοσμημάτων και ρολογιών, δερμάτινων ειδών και αξεσουάρ και

παρέχουν υπηρεσία TAX FREE όπως εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα που θα βρουν στην ιστοσελίδα του φορέα www.ebed.gr έως την Παρασκευή 11 Ιουνίου.

Όλες οι διαδικασίες αναφορικά με την υπηρεσία TAX FREE ορίζονται από την εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία και σύμφωνα με την ΠΟΛ.1380/21.12.2001, την Δ17Ε 5031360 ΕΞ 14.7.2011 και την ΠΟΛ.1149/3.10.2016.

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ