back to top
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Επιστολή Επάρχου Π.Ε. Καλύμνου για τη λειτουργία καταστήματος ΕΛΤΑ στην Κάλυμνο

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑΕπιστολή Επάρχου Π.Ε. Καλύμνου για τη λειτουργία καταστήματος ΕΛΤΑ στην Κάλυμνο

Αξιότιμε κύριε  Υπουργέ,

Πληροφορηθήκαμε  πρόσφατα  για την πρόθεση των ΕΛΤΑ να μην ανανεώσουν  τις συμβάσεις των διανομέων που υπηρετούν  στα καταστήματα τους ανά τη Χώρα.

Η πληροφορία αυτή μας ανησύχησε  ιδιαίτερα, όσον αφορά την Κάλυμνο, καθώς η κατάσταση είναι  οριακή στο Ταχυδρομικό κατάστημα του νησιού. Συγκεκριμένα  υπηρετούν 6 μόνιμοι υπάλληλοι, από τους οποίους η μια βρίσκεται σε άδεια λόγω ανατροφής τέκνου  και 2 συμβασιούχοι διανομείς ,οι οποίοι είναι απόλυτα απαραίτητοι  για την λειτουργία  του. Κάθε επιπλέον μείωση του προσωπικού θα υποβαθμίσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες και θα είναι  σε βάρος των κοινωνικά αδύνατων που δεν μπορούν να στραφούν , λόγω αυξημένου κόστους των υπηρεσιών,  σε ιδιωτικές εταιρείες για να εξυπηρετηθούν.

Κύριε Υπουργέ , η Κάλυμνος  είναι ένα νησί με πληθυσμό 16.000 μόνιμους  κατοίκους  και υπερδιπλάσιο  αριθμό μεταναστών  που ζουν στο εξωτερικό ( κυρίως Αυστραλία και  Αμερική), διατηρούν όμως ισχυρούς δεσμούς με το νησί  τους και εξυπηρετούν τις ανάγκες  τους σε αλληλογραφία  και μεταφορά χρημάτων μέσω των ΕΛΤΑ. Ο πληθυσμός του νησιού κατανέμεται  στα δύο οικιστικά κέντρα την Πόθια  και τη Χώρα  και στους οικισμούς του νησιού που είναι διάσπαρτοι σε όλο το νησί  (Πάνορμος, Μυρτιές , Μασούρι, Σκάλια , Αργινόντα, Εμπορειός, Βαθύ, Παλιόνησος, ΄Αργος , Βλυχάδια, Βοθύνοι, Τέλενδος (νησί) , Ψέριμος (νησί) ) . Επίσης  αν και υπάρχει ένα ευρύ αστικό οδικό δίκτυο, οι περισσότεροι δρόμοι δεν έχουν ονοματοδοτηθεί   και φυσικά δεν υπάρχει οδοαρίθμηση , με αποτέλεσμα η διανομή της αλληλογραφίας να γίνεται με δυσκολία και να στηρίζεται στην προσωπική εμπειρία των διανομέων.

Επιπλέον  πρόσφατα καταργήθηκε  το κατάστημα της Eurobank που υπήρχε στο νησί . Το χρηματοοικονομικό αντικείμενο της Τράπεζας  μεταφέρθηκε  στα ΕΛΤΑ , από όπου  και εξυπηρετούνται οι πολίτες, χωρίς να διατεθεί επιπλέον προσωπικό για το σκοπό αυτό..

Πέραν των παραπάνω η Κάλυμνος βρίσκεται  σε παραμεθόρια  και απομακρυσμένη περιοχή και  έχει καταλήξει στην πράξη  να συγκαταλέγεται στα δυσπρόσιτα νησιά, λόγω της ελλιπούς συγκοινωνιακής  κάλυψης. Κάθε ενέργεια που δυσκολεύει  ακόμη περισσότερο την επικοινωνία  των κατοίκων  και αυξάνει το αίσθημα απομόνωσης  και εγκατάλειψης , λειτουργεί πολλαπλασιαστικά σε βάρος του νησιού  και της προοπτικής ανάπτυξης του.

Για όλους τους παραπάνω λόγους , παρακαλούμε κύριε Υπουργέ , να μεριμνήσετε , ως εποπτεύουσα αρχή του  φορέα, ώστε να   ληφθούν υπόψη οι ιδιαίτερες συνθήκες  κάθε περιοχής  , να μην υποβαθμιστούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες των ΕΛΤΑ ιδιαίτερα στα νησιά μας, που είναι απομακρυσμένα από τον κεντρικό κορμό της Χώρας και ειδικότερα όσον αφορά  το κατάστημα της Καλύμνου να συνεχίσει τη λειτουργία του με την ανανέωση των συμβάσεων των δύο διανομέων.

Με τη βεβαιότητα ότι θα ενεργήσετε έχοντας ως  γνώμονα την εξυπηρέτηση των νησιωτών μας , σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων .

Με εκτίμηση

Ο Έπαρχος

Μουσελλής Γεωργίου Εμμανουήλ

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ