back to top
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Επιστολή των Αρχιτεκτόνων στους δημάρχους Δωδεκανήσου

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑΕπιστολή των Αρχιτεκτόνων στους δημάρχους Δωδεκανήσου

Σε επιστολή προς τους Δημάρχους όλης της Δωδεκανήσου προχώρησε ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων. Κατόπιν του χθεσινού του Διοικητικού Συμβουλίου, αποφασίστηκε ομόφωνα να αποσταλεί επίσημο κείμενο που να υπενθυμίζει τη δέσμευση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σχετικά με τη συνχρηματοδότηση από πλευράς της όσων Δήμων επιλέξουν να προχωρήσουν στην υλοποίηση των βραβείων Αστικού Εξοπλισμού.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ανακοίνωση:

«Αγαπητοί Δήμαρχοι
Σας υπενθυμίζουμε τη δέσμευση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σχετικά με την απόφασή της να δώσει χρηματοδότησή σε όσους Δήμους επιλέξουν να υλοποιήσουν τις αισθητικά και λειτουργικά άρτιες προτάσεις αστικού εξοπλισμού και εξοπλισμού παραλιών, που βραβεύτηκαν μέσα από τους πρώτους, σε πανελλαδικό επίπεδο, Αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς που διενήργησε σε συνεργασία με τον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου.

Η πρόθεση χρηματοδότησης εκ μέρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου εκφράστηκε σε κοινή συνέντευξη Τύπου  με τον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης των πέντε πρώτων Πανελληνίων Αρχιτεκτονικών διαγωνισμών που αφορούν τα νησιά της Περιφερειακής Ενότητας Δωδεκανήσου. 

Στη συνέντευξη τύπου τόσο ο Περιφερειάρχης, όσο και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων χαρακτήρισαν την ολοκλήρωση των Πανελλήνιων Αρχιτεκτονικών διαγωνισμών ιδεών ως μέρα ορόσημο, αφού μετά από σκληρή δουλειά 2,5 και πλέον ετών μέσα σε ένα πολύ δύσκολο θεσμικό περιβάλλον, υλοποιήθηκαν ένας αριθμός ρεκόρ ταυτόχρονων διαγωνισμών, διαμορφώνοντας έτσι νέα δεδομένα για ολόκληρη τη χώρα.

Ως κοινός στόχος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου, τέθηκε η αισθητική αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος των νησιών και η απόκτηση χαρακτηριστικών που θα αποτελέσουν στοιχείο της ιδιαίτερης ταυτότητάς τους.  

Η διαδικασία της προκήρυξης Πανελλήνιων Αρχιτεκτονικών διαγωνισμών που ακολουθήθηκε, αποσκοπούσε στην απελευθέρωση της δημιουργικής φαντασίας του Αρχιτεκτονικού δυναμικού της χώρας μας, με την αναζήτηση προτύπων σχεδιαστικών προτάσεων που συμβάλουν στη λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση του κοινόχρηστου χώρου, στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, και που με την υλοποίησή τους, θα αποτελέσουν χαρακτηριστικό στοιχείο σηματοδότησης των νησιών.

Συγκεντρωτικά, τα Βραβεία και οι Εξαγορές των πέντε Πανελλήνιων Διαγωνισμών ήταν: 30 εξαιρετικού ενδιαφέροντος συμμετοχές από όλη την Ελλάδα, 12 βραβεία και 5 εξαγορές.

Πηγή: rodiaki.gr

{loadmoduleid 270}

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ