back to top
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Φυλάκιση 9 μηνών στη Ρένα Μαντικού

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑΦυλάκιση 9 μηνών στη Ρένα Μαντικού

Στο εδώλιο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου βρέθηκε χθες η πρώην πρόεδρος της ΡΟΔΩΝ Α.Ε. κ. Ρένα Μαντικού για την κατασκευή που είχε γίνει πριν έξι χρόνια στον παιδότοπο του Ακταίον.

Η κ. Μαντικού κατηγορείται για αυθαίρετη κατασκευή χωρίς την άδεια των αρμοδίων αρχών (Πολεοδομίας και Αρχαιολογίας) κρίθηκε ένοχη και της επιβλήθηκε συνολική ποινή φυλάκισης 9 μηνών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η πρώην πρόεδρος της ΡΟΔΩΝ Α.Ε. στις 23 Οκτωβρίου 2007 προέβη σε αυθαίρετες κατασκευές, και συγκεκριμένα στην μετατροπή της πίσω αυλής του μνημείου του Ακταίον σε χώρο κύριας χρήσης με επέκταση κατ’ επέκταση κτιρίου, με στέγαση και κάλυψη του αύλειου χώρου χωρίς να έχει την απαιτούμενη άδεια από την αρμόδια αρχή δηλαδή την Πολεοδμία. Επίσης δεν είχε άδεια για τις ίδιες εργασίες ούτε από την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Δωδεκανήσου.

Κατά την ακροαματική διαδικασία, τόσο από την κ. Μαντικού όσο και από τον συνήγορο της κ. Στέλιο Αλεξανδρή επισημάνθηκε πως είναι αδιανόητο να καταλογίζονται ευθύνες στην οικονομική διαχειρίστρια μίας δημοτικής επιχείρησης τη στιγμή που η αυθαίρετη κατασκευή έγινε από τον κύριο του έργου, δηλαδή τον Δήμο της Ρόδου. Η πρώην πρόεδρος της ΡΟΔΩΝ Α.Ε. επεσήμανε επίσης στο δικαστήριο πως υπήρχε επιτακτική ανάγκη δημιουργίας ενός παιδότοπου, όπου τα παιδιά πηγαίνουν χωρίς αντάλλαγμα και δήλωσε ότι νιώθει υπερήφανη για το έργο που έκανε.

Τελικά το δικαστήριο αναγνώρισε στην κ. Μαντικού το ελαφρυντικό των μη ταπεινών αιτιών και της επέβαλλε συνολική ποινή φυλάκισης 9 μηνών. Η κ. Μαντικού άσκησε έφεση.

rodiaki.gr

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ