back to top
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κάλυμνος: Την εξίσωση των συντελεστών Φ.Π.Α. με τους αντίστοιχους σε Kω και Λέρο, ζητάει το Δημοτικό Συμβούλιο

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑΚάλυμνος: Την εξίσωση των συντελεστών Φ.Π.Α. με τους αντίστοιχους σε Kω και Λέρο, ζητάει το Δημοτικό Συμβούλιο

Τη μείωση των σημερινών συντελεστών Φ.Π.Α. που ισχύουν στο νησί της Καλύμνου και την εξίσωσή τους με τους αντίστοιχους μειωμένους φορολογικούς συντελεστές των γειτονικών νήσων Kω και Λέρου, ζητάει το Δημοτικό Συμβούλιο Καλύμνου, με απόφαση που έλαβε την Τρίτη 13 Οκτωβρίου, σε κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση.

Στην απόφαση αναφέρεται χαρακτηριστικά:

Πρόκειται για μια ζωτικής σημασίας απόφαση για την ύπαρξη του εμπορίου του νησιού, καθώς η επιβολή κατάργησης του ειδικού καθεστώτος Φ.Π.Α. στην Κάλυμνο έχει αποδειχθεί καταστροφική, δεδομένου ότι καθημερινά εισβάλλουν δεκάδες νταλίκες και φορτηγά ψυγεία από τα προαναφερθέντα νησιά, στα οποία ισχύουν οι χαμηλότεροι συντελεστές και προμηθεύουν με κάθε είδους προϊόντα την τοπική αγορά.

Ως εκ τούτου, η επαναφορά των μειωμένων φορολογικών συντελεστών στην Κάλυμνο, όπως ισχύουν στις νήσους Λέρο και Κω, θα αποκαταστήσει την κοινωνική ανισορροπία και θα αποτελέσει την ασφαλιστική δικλείδα για την προστασία του τοπικού εμπορίου από τον αθέμιτο ανταγωνισμό.

Πηγή: kosnews24.gr

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ