back to top
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Καματερός: εθνικός στόχος το μέτωπο ενάντια στο φασισμό

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑΚαματερός: εθνικός στόχος το μέτωπο ενάντια στο φασισμό

Να συμπράξει στον εθνικό στόχο που είναι το μέτωπο ενάντια στο φασισμό, κάλεσε τη ΝΔ ο Ηλίας Καματερός, ως Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ στην σημερινή συζήτηση στη Βουλή για το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα, μετά την επίκαιρη επερώτηση που κατέθεσαν βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Δωδεκανήσιος βουλευτής τόνισε ότι όλοι πλέον έχουν κατανοήσει πως τον έλεγχο των ροών έχει η Τουρκία, παρά την παρουσία του ΝΑΤΟ και της Frontex στην περιοχή.

Αναγνώρισε ως υπαρκτό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των νησιών τη συγκέντρωση μεγάλου αριθμού προσφύγων και μεταναστών και αναφέρθηκε στον σχεδιασμό της κυβέρνησης για αποσυμφόρηση των νησιών, που βρίσκεται σε εξέλιξη, στο πλαίσιο της συμφωνίας Ε.Ε.-Τουρκίας.

Όσον αφορά στη Νέα Δημοκρατία της χρέωσε διάσταση απόψεων στο εσωτερικό της σε αυτό το μεγάλο ζήτημα, άλλοτε με τη νομιμότητα άλλοτε με την παρανομία, άλλοτε με τη συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης άλλοτε με την ακροδεξιά, και κατήγγειλε ότι στελέχη της με το να οργανώνουν αντιδράσεις στα νησιά υπονομεύουν τις τοπικές κοινωνίες και τον τουρισμό.

Κατηγόρησε παράλληλα στελέχη της στα νησιά ότι συναγελάζονται με ακροδεξιά στοιχεία και δηλητηριάζουν τις ψυχές των κατοίκων αλλά και μικρών παιδιών.

Το αντιφασιστικό μέτωπο είναι το εθνικό σχέδιο για την αντιμετώπιση των συνεπειών του προσφυγικού-μεταναστευτικού κατέληξε ο Ηλίας Καματερός καλώντας και τη ΝΔ να συμπράξει σε αυτό.

Την ομιλία του Δωδεκανήσιου Βουλευτή ακολούθησε αντίδραση του Ηλία Κασιδιάρη στο γνωστό χυδαίο ύφος της εγκληματικής οργάνωσης.

Όσον αφορά στην τοποθέτηση στη Βουλή και μετέπειτα ανακοίνωση του βουλευτή της ΝΔ Μάνου Κόνσολα ο Ηλίας Καματερός σχολίασε πως «…είναι επικίνδυνο να καλλιεργούνται τέτοιες απόψεις που στρώνουν το έδαφος στην ακροδεξιά για αυτό η ΝΔ και τα στελέχη της πρέπει να ξεκαθαρίσουν τη στάση τους. Προασπίζουν το εθνικό συμφέρον στηρίζοντας τη συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας ή υπονομεύουν τη χώρα και τα νησιά μας σε συμμαχία με την ακροδεξιά;» 

Ολόκληρη την ομιλία του Ηλία Καματερού μπορείτε να παρακολουθήσετε στο ακόλουθο link:

https://www.youtube.com/watch?v=I7JJoYxZkqA

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ