back to top
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Μήνυμα Ιωάννη Παππά για την 25η Μαρτίου

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑΜήνυμα Ιωάννη Παππά για την 25η Μαρτίου

Αγαπητοί συμπατριώτες και συμπατριώτισσες,

Ίσως ποτέ άλλοτε τα τελευταία χρόνια η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου δεν είχε την επικαιρότητα και την βαρύτητα που έχει σήμερα. Τώρα η Πατρίδα μας αγωνίζεται να ανακτήσει την αυτοδυναμία και την αξιοπρέπεια της. Το βασικό δίδαγμα του Αγώνα της Εθνικής Ανεξαρτησίας ήταν η σημασία της ενότητας, της πίστης και της επιμονής σε έναν καθαρό στρατηγικό στόχο.

Αυτό το δίδαγμα αποτελεί σήμερα το θεμέλιο της εθνικής στρατηγικής ανασυγκρότησης και ανόρθωσης, με άξονες: την ασφάλεια και τη σταθερότητα, την κοινωνική αλληλεγγύη και συνοχή και την επιστροφή σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Η διπλή γιορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Εθνεγερσίας του 1821, που τιμούμε στις 25 Μαρτίου, εκπέμπει διδάγματα πίστης, εθνικής αυτοπεποίθησης και αξιοπρέπειας.

Διδάγματα αγώνα για εθνική ανάταση, οικονομική ανάταξη και κοινωνική συνοχή. Αγώνα για μια Ελλάδα με Προοπτική και Ελπίδα. Αυτό τον αγώνα είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε με όλες τις δυνάμεις μας. Στους δύσκολους καιρούς που διατρέχει η Πατρίδα μας, οφείλουμε να προτάξουμε τη σταθερότητα και την ασφάλεια.

Να βάλουμε στη θέση του “εγώ” το “εμείς”. Και να υπηρετήσουμε, με τόλμη, το εθνικό συμφέρον. Η Ελλάδα έχει δώσει πολλούς αγώνες από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα κι έχει ζήσει εθνικές περιπέτειες: πολέμους, καταστροφές, εμφύλιους σπαραγμούς, χρεοκοπίες. Κατόρθωσε όμως να τις ξεπεράσει.

Ύστερα από κάθε περίοδο εθνικής δοκιμασίας ερχόταν πάντα μια περίοδος ανόρθωσης και δημιουργίας. Στις δύσκολες μέρες που ζούμε, δεν υπάρχει ούτε χρόνος για χάσιμο, ούτε χώρος για πειραματισμούς.

Είμαστε εδώ και συνεχίζουμε με συνέπεια και αποφασιστικότητα τον αγώνα για σταθερότητα και ασφάλεια, για την οικονομική ανάταξη και κοινωνική συνοχή.

Καλή Παναγιά και Χρόνια πολλά σε όλους

Ιωάννης Παππάς

Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής Ν.Δ.

Οικονομολόγος

{widget:social-share-button}

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ