back to top
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Πωλήθηκε νησίδα στη Δωδεκάνησο με 40.000 ευρώ από τη Μονή της Πάτμου!

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑΠωλήθηκε νησίδα στη Δωδεκάνησο με 40.000 ευρώ από τη Μονή της Πάτμου!

Η διαδικασία ξεκίνησε επί Ισιδώρου και ολοκληρώθηκε επί Αντίπα. Τώρα αγοραστής προσφέρει για την αγορά της τεράστιο ποσό. Το Πατριαρχείο γνώριζε αλλά δεν σχολιάζει.

Μια πώληση νησίδας στο Δωδεκανησιακό Σύμπλεγμα είναι ένα από τα χαρακτηριστικότερα στοιχεία που ακολουθούν την αποπομπή του Ηγουμένου της Μονής Πάτμου Αντίπα Νικηταρά. Όμως η πώληση της νησίδας δεν έγινε επί των ημερών του.

Πρόκειται για τη νησίδα Λύρα που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τους Λειψούς και η οποία πουλήθηκε σε Πάτμιο παντοπώλη, έναντι του ποσού των 40.000 ευρώ!

Σύμφωνα με πληροφορίες του Rodosalarm η πώληση της νησίδας έγινε επί Ηγουμένου Ισιδώρου και ολοκληρώθηκε επί ημερών Αντίπα, αλλά υπάρχουν ακόμα εκκρεμότητες σε γραφειοκρατικό επίπεδο.

Τώρα, ο Πάτμιος αγοραστής της νησίδας θέλει να την πουλήσει, αλλά δεν μπορεί, εξ αιτίας αυτών των γραφειοκρατικών εκκρεμοτήτων. Λέγεται μάλιστα ότι έχει βρεθεί αγοραστής που προσφέρει τεράστιο ποσό για την αγορά της νησίδας.

Εκείνο που προκαλεί εντύπωση είναι το πώς πωλήθηκε η νησίδα Λύρα έναντι μόλις 40.000 ευρώ, αλλά και με ποιές διαδικασίες έγινε η αγοραπωλησία.

Όπως επίσης και αν η ίδια αγοραπωλησία ήταν ευρέως γνωστή ή μόνο στους κατοίκους των Λειψών και της Πάτμου. Πάντως, το Πατριαρχείο επιβεβαιώνει την αγοραπωλησία, αλλά δεν κάνει σχόλιο για τον πρώην ηγούμενο της Μονής Πάτμου Ισίδωρο, ούτε και για τον αποπεμφθέντα Αντίπα.

Σχολιάζονται όμως άλλα θέματα που σχετίζονται με την διαχείριση της περιουσίας της Μονής, ενώ γίνεται λόγος για δάνεια, έκδοση επιταγών και πολλών άλλων και πάντως με πνεύμα επικριτικό.

Rodosalarm.gr

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ