back to top
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

ΡΟΔΟΣ: Καταλογισμοί εκατομμυρίων σε πρώην δημοτικούς συμβούλους

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑΡΟΔΟΣ: Καταλογισμοί εκατομμυρίων σε πρώην δημοτικούς συμβούλους

Στο …ταμείο καλούνται σχεδόν όλα τα μέλη των δημοτικών συμβουλίων της περιόδου 1999-2006, στα οποία υπάρχουν καταλογισμοί που συνολικά ανέρχονται σε ένα ιδιαιτέρως μεγάλο ποσό, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του ελέγχου που διενεργήθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο και ο φάκελος επιδόθηκε, χθες, από τον Επίτροπο, στον Αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Νίκο Τσουκαλά!

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, ο πάρεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου στη Ρόδο, κάλεσε τον Αντιδήμαρχο και, μεταξύ άλλων, του επίδωσε σε σφραγισμένο φάκελο, τα αποτελέσματα του ελέγχου του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τη διαχείριση της συγκεκριμένης περιόδου στον πρώην Δήμο Ροδίων. Σήμερα, ο φάκελος θα πρωτοκολληθεί και ακολούθως θα ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ποσά έχουν καταλογισθεί σε πληθώρα δημοτικών συμβούλων για τις θητείες αυτές, σε Δημάρχους, Αντιδημάρχους, μέλη δημαρχιακών επιτροπών αλλά και σε υπηρεσιακούς παράγοντες, από προϊσταμένους υπηρεσιών μέχρι Διευθυντές του Δήμου! 

Σημειώνεται ότι αυτά που θα λάβουν οι αποδέκτες είναι τα λεγόμενα μπλε φύλλα ελέγχου που αφορούν καταλογισμούς ενώ, από τη στιγμή της επίδοσης, θα έχουν ένα χρονικό διάστημα δεκαπέντε ημερών προκειμένου να καταθέσουν ένσταση. 

Από τον αριθμό και μόνο των ατόμων για τους οποίους το Ελεγκτικό Συνέδριο αποφάσισε καταλογισμούς αλλά και από το συνολικό ποσό που καταλογίζεται, το θέμα κρίνεται ιδιαιτέρως σοβαρό και αναμένεται να προκαλέσει «θόρυβο». 

Οι καταλογισμοί, αφορούν τη διαχείριση από την 1η/1ου/1999 μέχρι και τις 31/12/2006 και αναμένονται με ενδιαφέρον οι εξελίξεις αλλά και οι όποιες αντιδράσεις μέσα στις επόμενες ημέρες. 

Τέλος, αρμόδιοι της σημερινής Δημοτικής Αρχής, ξεκαθαρίζουν ότι, σε όλη αυτή τη διαδικασία, παραμένουν αμέτοχοι και δεν εμπλέκονται πουθενά, παρά μόνο ως μέσο για την επίδοση του φακέλου στους αποδέκτες. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι καταλογισμοί υπερβαίνουν συνολικά το ποσό των 4 εκατομμυριων ευρώ και αναμένεται να προκαλέσουν έντονες αντιδράσεις. 

Αφορά ακόμα και περιπτώσεις που υπήρχαν ομόφωνες αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου. Στο “κάδρο” βρίσκεται εκ των πραγμάτων για μια ακόμη αφορά ο πρώην δήμαρχος κ. Γ. Γιαννόπουλος και οι στενοί συνεργάτες του αλλά και άλλα μέλη του δημοτικού συμβουλίου της συγκεκριμένης περιόδου. 

Παράγοντες μάλιστα της τότε δημοτικής αρχής κάνουν λόγο για “πολιτικό διωγμό” και επιρρίπτουν ευθύνες στους πολιτικούς τους αντιπάλους για τις εξελίξεις αυτές. Η εξέλιξη πάντως κρίνεται ως ιδιαίτερα σοβαρή και αναμένεται να υπάρξει μαζική προσφυγή στη δικαιοσύνη για τους καταλογισμούς.

Εφημερίδα Ροδιακή

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ