back to top
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ρόδος: Ο κορωνοϊός εξαπλώνεται και κλείνει σχολεία! Αλλεπάλληλα κρούσματα σε εκπαιδευτικούς

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑΡόδος: Ο κορωνοϊός εξαπλώνεται και κλείνει σχολεία! Αλλεπάλληλα κρούσματα σε εκπαιδευτικούς

Αισθητή κάνει πλέον την παρουσία του στη Ρόδο ο κορονοϊός, προκαλώντας εύλογη ανησυχία για την ταχύτητα της εξάπλωσής του και για το εύρος της διασποράς.

Λουκέτο μπήκε σε τρία σχολεία στη Ρόδο, στο Δημοτικό Σχολείο Μασάρων και στο Γυμνάσιο Ιαλυσού από χθες και σήμερα το πρωί στο Γυμνάσιο Καλυθιών καθώς εκπαιδευτικοί διαγνώστηκαν θετικοί. Ειδικότερα, στο δημοτικό σχολείο Μασάρων, στο οποίο φοιτούν 90 μαθητές, λόγω εμφάνισης κρούσματος κορονοϊού σε εκπαιδευτικό, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Δημοκρατική», πέντε εκπαιδευτικοί μετακινούνται από και προς το σχολείο Μασάρων με το ίδιο αυτοκίνητο, εκ των οποίων οι δύο παρουσίασαν πυρετό.

Έπειτα από τη διενέργεια τεστ, η μία από τους δύο εκπαιδευτικούς βρέθηκε θετική στον ιό, τα αποτελέσματα για τον δεύτερο εκπαιδευτικό ήταν αρνητικά του συνεστήθη όμως επανάληψη του τεστ σε λίγες ημέρες. Σύμφωνα με το πρωτόκολλο, οι πέντε εκπαιδευτικοί έχουν ήδη τεθεί σε καραντίνα, όπως και οι υπόλοιποι οι οποίοι υπηρετούν στο σχολείο, ενώ ειδοποιήθηκαν οι γονείς των μαθητών πως το σχολείο θα παραμείνει κλειστό μέχρι νεωτέρας.

Ηδη ο Δήμος Ρόδου από χθες προχώρησε σε απολύμανση του δημοτικού σχολείου, όπως επίσης και στους χώρους του γυμνασίου και του νηπιαγωγείου Μασάρων. Η είδηση για το κλείσιμο του σχολείου των Μασάρων, χθες κατά την πρώτη ημέρα εφαρμογής των νέων μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού, έκανε τον γύρο της Ρόδου μέσα σε λίγα λεπτά από την ειδοποίηση των γονέων, προκαλώντας εύλογη ανησυχία σε γονείς και εκπαιδευτικούς και άλλων σχολείων, καθώς η εξάπλωση του covid-19 αυξάνεται με ανησυχητικούς ρυθμούς στο νησί μας. Δεν έχει ακόμη αποφασιστεί εάν θα γίνουν δειγματοληπτικά τεστ σε μαθητές του συγκεκριμένου σχολείου, κανείς από τους οποίους δεν παρουσιάζει συμπτώματα σύμφωνα με τις πληροφορίες.

Οι γονείς του Γυμνασίου Ιαλυσού ενημερώθηκαν αργά το βράδυ της Τρίτης μέσω e mail, ότι το σχολείο κλείνει από σήμερα Τετάρτη 4 Νοεμβρίου, καθώς καθηγητής βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Πηγή: newsit.gr

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ