back to top
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Στέφανος Δράκος: «25η ΜΑΡΤΙΟΥ: Γιορτή Δημοκρατίας και Χριστιανοσύνης»

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑΣτέφανος Δράκος: «25η ΜΑΡΤΙΟΥ: Γιορτή Δημοκρατίας και Χριστιανοσύνης»

Στη διττή σημερινή εορτή, αναφέρθηκε ο Πολιτευτής Δωδεκανήσου της ΝΔ και Δημοτικός Σύμβουλος Ρόδου, Δρ Πολιτικός Μηχανικός του ΑΠΘ Στέφανος Δράκος, με αφορμή τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου και της αναβίωσης του ιστορικού εθίμου των λαμπαδηφοριών.

Ο κ. Στέφανος Δράκος, έκανε ειδική αναφορά στην Ελληνική Επανάσταση, στον εορτασμό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, καθώς και στο μοναδικό δρώμενο που λαμβάνει χώρα στην Κρητηνία της Ρόδου.

«Διττή η γιορτή σήμερα για τον Ελληνισμό. Διττή και η σημασία της. Σήμερα οι Έλληνες γιορτάζουν την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, καθώς και το άκουσμα της χαρμόσυνης είδησης που αφορά στη γέννηση του Ιησού Χριστού, την οποία μετέφερε ο Αρχάγγελος Γαβριήλ.

«Ως ευαγγελιζομένη την πολιτική λύτρωσιν του Ελληνικού Έθνους», είχε πει ο αρχηγός της φιλικής εταιρίας Αλέξανδρος Υψηλάντης, αναφερόμενος στην 25η Μαρτίου του ‘21, ημέρα εθνικής ανεξαρτησίας. Η μέρα αυτή αποτέλεσε την έναρξη της διαδικασίας για μία ελεύθερη, ανεξάρτητη και δημοκρατική Ελλάδα.

Ο Ελληνικός λαός απέδειξε ότι, έχοντας ως ιερό σκοπό την ελευθερία του, παύει να λειτουργεί ως μονάδα και μετασχηματίζεται σε σώμα αδιαίρετο, που μπορεί να έχει τη δύναμη και τη θέληση, να αντιμετωπίσει τον ισχυρότερο αντίπαλο.

Η 25η Μαρτίου, συμβολίζει, όχι μόνο την αφετηρία της ελεύθερης Ελλάδας, αλλά και την αναγέννηση της δημοκρατίας στον τόπο της. Συμβολίζει τη γέννηση της ελπίδας και τη διάδοση χαρμόσυνων ειδήσεων. Ο Ελληνικός λαός ελευθερώνεται και ο Ιησούς Χριστός γεννάται», δήλωσε ο Πολιτευτής Δωδεκανήσου της ΝΔ Στέφανος Δράκος, με αφορμή τον εορτασμό της Ελληνικής Επαναστάσεως, καθώς και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Αναφερόμενος στην αναβίωση του ξεχωριστού εθίμου των λαμπαδηφοριών στην Κρητηνία της Ρόδου, ο κ. Στέφανος Δράκος, συνεχάρη τους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες, για τον μεγαλοπρεπή εορτασμό της Ελληνικής Επαναστάσεως του ’21, δηλώνοντας βαθιά υπερήφανος, για την αναβίωση ιστορικών εθίμων.

«Η πραγματοποίηση των λαμπαδηφοριών της Κρητηνίας, φωτίζει τα μονοπάτια της ιστορίας που έχουν χαθεί στο πέρασμα των χρόνων. Φωτίζουν ιστορικές στιγμές και αναβιώνουν ακούραστους αγώνες, βαθιές συγκινήσεις και τη γέννηση μοναδικών ελπίδων και σπουδαίων αλλαγών», κατέληξε ο Πολιτευτής Δωδεκανήσου της ΝΔ. 

Στέφανος Δράκος

Πολιτευτής Δωδεκανήσου ΝΔ

Δημοτικός Σύμβουλος Ρόδου

Δρ Πολιτικός Μηχανικός ΑΠΘ

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ