back to top
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Στο Αγαθονήσι ο Έπαρχος Π.Ε. Καλύμνου

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑΣτο Αγαθονήσι ο Έπαρχος Π.Ε. Καλύμνου

Στο Αγαθονήσι τίμησε την επέτειο της 25ης Μαρτίου ο  Έπαρχος  Καλύμνου κ. Θεμέλαρος, μαζί με τον Δήμαρχο και τους κατοίκους του νησιού.

Ο κ . Έπαρχος κατά την παραμονή του στο Αγαθονήσι  είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί εκτενώς με τον Δήμαρχο κ. Κόττορο , με τον οποίο συζήτησε για  τα θέματα που απασχολούν το νησί και για τις λύσεις που μπορούν να βρεθούν. Επίσης πραγματοποίησαν  μαζί αυτοψία σε έργα του νησιού.  Στη συνέχεια επισκέφθηκε  το στρατιωτικό φυλάκιο , όπου χαιρέτησε τους φαντάρους και είχε μια χρήσιμη ενημερωτική συζήτηση με το διοικητή . Ανάλογη συνεργασία  είχε και με τη λιμενική υπηρεσία και την αστυνομία του νησιού , ώστε να ενημερωθεί άμεσα για την κατάσταση που επικρατεί και για τα προβλήματα που προέκυψαν με τις  εξαιρετικά δυσανάλογα για  το  μέγεθος του νησιού  προσφυγικές ροές .

Επίσης είχε την  ευκαιρία να συναντήσει και να συγχαρεί τη μικρή μαθήτρια του νησιού  που απέσπασε το  2ο βραβείο για το καλύτερο παραμύθι ,στο διαγωνισμό  της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με θέμα το περιβάλλον. 

Χθες  Κυριακή συμμετείχε στην ειδική  συνεδρίαση του Δημοτικού  συμβουλίου, όπου είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τα μέλη του για το πρόγραμμα της Περιφέρειας για το νησί. Σ΄αυτό είπε περιλαμβάνονται πολύ σημαντικά έργα η υλοποίηση των οποίων θα  δώσει νέες προοπτικές ανάπτυξης. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στο έργο  της επέκτασης του λιμανιού, προυπ.:217.500 ευρώ ,  τα αντιπλημμυρικά έργα , προυπ.:253.000 ευρώ, τη μελέτη και κατασκευή υδατοδρομίου προυπ.: 150.000 ευρώ και τα έργα  συντήρησης και επισκευής σχολικών κτιρίων προυπ.:15.000 ευρώ καθώς και στην τεχνική υποστήριξη που η Περιφερειακή Ενότητα Καλύμνου παρέχει στο νησί. Τα έργα αυτά  είπε  έρχονται να προστεθούν στα ήδη ολοκληρωμένα  της ανάπλασης  του μεγάλου και του μικρού οικισμού του νησιού , της διάνοιξης – τσιμεντόστρωσης οδών νέου οικισμού   και τα προηγούμενα έργα οδοποιίας , που ήδη έχουν αλλάξει την εικόνα του νησιού.

Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους για την υποστήριξη και την καλή συνεργασία με την Περιφέρεια και ενημέρωσαν στη συνέχεια τον κ. Έπαρχο  για τα προβλήματα που υπάρχουν  και χρειάζεται να αντιμετωπιστούν  και ζήτησαν τη βοήθεια του  σε όσα από αυτά μπορεί να συνεισφέρει.

Ό Έπαρχος δεσμεύτηκε να βοηθήσει   με όποιο τρόπο μπορεί και πρόσθεσε ότι στόχος είναι να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις που όχι μόνο θα συγκρατήσουν τον πληθυσμό του ακριτικού νησιού αλλά και θα τον αυξήσουν.

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ