back to top
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σύμβαση 516.000€ μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου Καλυμνίων για συντήρηση και επισκευή σχολικών κτηρίων

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑΣύμβαση 516.000€ μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου Καλυμνίων για συντήρηση και επισκευή σχολικών κτηρίων

Με 516.600 €, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου χρηματοδοτεί έργα επισκευής και συντήρησης  σχολικών κτιρίων του Δήμου Καλύμνου

Υπεγράφη προγραμματική σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου

Στο πλαίσιο της υποστηρικτικής λειτουργίας της Περιφέρειας προς τους Δήμους Κυκλάδων και Δωδεκανήσου,  ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος και ο Δήμαρχος Καλύμνου, Δημήτρης Διακομιχάλης, συνυπέγραψαν Προγραμματική Σύμβαση, ύψους  516.600,00 ευρώ,  προκειμένου να χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια η επισκευή και η συντήρηση σχολικών κτιρίων του Δήμου Καλύμνου.

Συγκεκριμένα, πρόκειται να πραγματοποιηθούν οι παρακάτω παρεμβάσεις σε σχολικές μονάδες της Καλύμνου:

– Μόνωση στέγης 5ου Δημοτικού Σχολείου Πόθιας Καλύμνου

– Συντήρηση  – Μόνωση 1ου Δημοτικού Σχολείου Χώρας Καλύμνου

– Αντικατάσταση κουφωμάτων στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Πόλεως Καλύμνου

– Αντικατάσταση κουφωμάτων στο Νηπιαγωγείο Βαθύ Νήσου Καλύμνου

– Αντικατάσταση κουφωμάτων στο ΕΠΑΛ Καλύμνου

– Συντήρηση – μόνωση σχολικών κτιρίων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Καλύμνου

Η Προγραμματική Σύμβαση είναι διάρκειας 16 μηνών και βάσει αυτής, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, αναλαμβάνει τη χρηματοδότηση του έργου, ύψους 516.600,00 ευρώ.

Ο Δήμος Καλύμνου , ως φορέας υλοποίησης, αναλαμβάνει την ωρίμανση και κατασκευή του έργου.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Σημειώνεται ότι  όλες τις σχολικές μονάδες των νησιών της Περιφέρειας έχουν υλοποιηθεί ή βρίσκονται σε εξέλιξη έργα συντήρησης τα οποία είτε εκτελούν οι Δήμοι, που έχουν και την σχετική αρμοδιότητα, είτε εκτελεί η Περιφέρεια,  στις περιπτώσεις που οι Δήμου αδυνατούν, λόγω έλλειψης στελεχωμένων τεχνικών υπηρεσιών.

Με στόχο εξάλλου την βελτίωση των συνθηκών μέσα στις οποίες παράγεται το εκπαιδευτικό έργο, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει εξασφαλίσει κονδύλι 10 εκατομμυρίων ευρώ, αποκλειστικά για έργα συντήρησης και επισκευής σχολικών κτιρίων. Με την πρωτοβουλία της περιφερειακής αρχής παρέχεται στους Δήμους μια επιπλέον, σημαντική πηγή χρηματοδότησης, μέσα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας, για την αποκατάσταση των σχολικών κτιρίων. Τονίζεται ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι η πρώτη Περιφέρεια της χώρας που διεκδίκησε και πήρε χρηματοδότηση για έργα συντήρησης σχολικών μονάδων, παρά το γεγονός ότι η επισκευή και η συντήρηση δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητές της.

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ