back to top
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Τριτοκοσμικές καταστάσεις. Με μία γιατρό το Κέντρο Υγείας Πάτμου 24 ώρες το 24ωρο

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑΤριτοκοσμικές καταστάσεις. Με μία γιατρό το Κέντρο Υγείας Πάτμου 24 ώρες το 24ωρο

Με μία γιατρό είναι εδώ και ένα μήνα περίπου το κέντρο υγείας Πάτμου. Μία γιατρό να αντιμετωπίσει τη συνταγογράφηση, τα καθημερινά περιστατικά, τα παιδιά και τις έκτακτες ανάγκες.

Απόρροια των τριτοκοσμικών αυτών καταστάσεων και ειδικά του παιδιάτρου είναι η σημερινή κατάσταση που προέκυψε σε δίχρονο κοριτσάκι από το πρωί και το οποίο μεταφέρεται εντός ολίγου με το ΕΚΑΒ στη Ρόδο.

 

Μία γιατρό που η θητεία της έχει προ πολλού τελειώσει αλλά παραμένει ακόμα, και αντιμετωπίζει με αυτοθυσία την κατάσταση,  μετά από παρέμβαση του διοικητού του Κ.Θ.Λέρου κ. Καρανικόλα στον Γ. Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας για παράταση, επειδή αν θα έφευγε δεν υπήρχε γιατρός να την αντικαταστήσει.

Ο μεν διευθυντής παθολογίας κ. Ασλάνογλου έλειπε σε νόμιμη άδεια, θα επιστρέψει εντός των ημερών, το δε Κ.Θ.Λ. δεν έστειλε αγροτικούς γιατρούς αντικαταστάτες.

Οι εικόνες νέων, ενήλικων και ηλικιωμένων να περιμένουν ώρες στην ουρά για τη συνταγογράφηση, είναι πολύ συνηθισμένες στο Κ.Υ.Πάτμου, και αποτελούν ντροπή.

Επικοινωνήσαμε με τον διοικητή του Κ.Θ. Λέρου κ. Καρανικόλα και τον ρωτήσαμε γιατί παρατηρείτε αυτή η κατάσταση και γιατί δεν έστειλε αντικαταστάτες.

Μας είπε λοιπόν ο κ. διοικητής:

«Δεν έχω να στείλω. Από 11 αγροτικούς μου απέμειναν 4 δεν φθάνουν για τη Λέρο και τέλος του μήνα θα μείνω με 3. Ελπίζαμε στην προκήρυξη του υπουργείου για αγροτικούς, αλλά δυστυχώς κανείς δεν ανταποκρίθηκε, γιατί τα νησιά μετά τις μειώσεις του μισθού τους είναι ασύμφορα για τη διαβίωση τους . Περιμένουμε την νέα προκήρυξη μήπως και κάποιοι δηλώσουν το Κ.Θ.Λέρου. Εντός των ημερών περιμένουμε επίσης την επιστροφή του κ. Ασλάνογλου».

Μετά από αυτό οι τριτοκοσμικές καταστάσεις θα συνεχιστούν.

patmostimes.gr

 

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ