back to top
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Βγήκε από το «κόκκινο» η Κάλυμνος – Ζητείται αποζημίωση των παραγωγών εσπεριδοειδών

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑΒγήκε από το «κόκκινο» η Κάλυμνος – Ζητείται αποζημίωση των παραγωγών εσπεριδοειδών

Tα μέτρα που ισχύουν σε όλη τη χώρα εφαρμόζονται από σήμερα και στην Κάλυμνο, καθώς το πρωί το νησί, μετά από 26 ημέρες, βγαίνει από το «κόκκινο» στο οποίο βρισκόταν λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων της Covid-19.

Αυτή τη στιγμή, στο Βουβάλειο Νοσοκομείο Καλύμνου νοσηλεύονται με Covid-19 μόνο τρεις άνθρωποι, ενώ πολύ λίγοι είναι και όσοι βρίσκονται σε καραντίνα στα σπίτια τους.

Ο δήμαρχος Καλύμνου, Δημήτρης Διακομιχάλης, μιλώντας στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους της Καλύμνου και όλων των νησιών να τηρούν τα μέτρα που συστήνουν οι επιστήμονες και η πολιτεία για την προστασία τους από τον κορονοϊό.

«Ήμασταν μια νεκρή πολιτεία όλο αυτό το διάστημα και έχουμε υποστεί μεγάλες ζημιές κυρίως στην οικονομία του τόπου μας», υπογράμμισε ο κ. Διακομιχάλης.

Ο δήμαρχος Καλύμνου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί μανταρινιών πορτοκαλιών και άλλων εσπεριδοειδών που παράγονται στο Βαθύ -των οποίων τα προϊόντα έμειναν αδιάθετα-, ζητώντας, όπως είπε, την παρέμβαση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ώστε οι άνθρωποι αυτοί να αποζημιωθούν.

Πηγή: ΕΡΤ

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ