back to top
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

5 ροφήματα που σε βοηθούν να δροσιστείς εν μέσω καύσωνα

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ5 ροφήματα που σε βοηθούν να δροσιστείς εν μέσω καύσωνα

Η βασική συμβουλή όταν οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν επικίνδυνα είναι να πίνουμε πολλά και δροσερά υγρά, για να αποφύγουμε την αφυδάτωση και τη θερμοπληξία. Εκτός από το πάντα απαραίτητο νερό, ξέρεις τι άλλο μπορείς να πιεις για να δροσιστείς;

1. Αφέψημα από ταμάρινδο
Ο ταμάρινδος είναι πλούσιος σε βιταμίνες, μέταλλα και ηλεκτρολύτες και θα βοηθήσει στη μείωση της θερμοκρασίας του σώματος. Βάλε λίγο σε βραστό νερό, στράγγισε το και πιες το με λίγη ζάχαρη. Ταμάρινδο θα βρεις σε καταστήματα με μπαχαρικά και βιολογικά προϊόντα.

2. Νερό καρύδας
Το νερό καρύδας ενυδατώνει το σώμα, εξισορροπώντας φυσικά τους ηλεκτρολύτες. Τα φυσικά απλά σάκχαρα και οι εύπεπτοι υδατάνθρακες που περιέχει, του επιτρέπουν να αναζωογονεί άμεσα τον οργανισμό.

3. Νερό με μηλόξιδο
Λίγες σταγόνες από μηλόξιδο σε κρύο νερό με 1 κουτ. γλυκού μέλι ή και σε χυμό φρούτων βοηθάει στην αναπλήρωση των μεταλλικών στοιχείων και των ηλεκτρολυτών που χάνονται λόγω εφίδρωσης.

4. Χυμός από αλόη βέρα
Η αλόη βέρα έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες και μέταλλα, ενώ ενισχύει τη φυσική ικανότητα του σώματος να προσαρμόζεται στις εξωτερικές αλλαγές -όπως η απότομη αύξηση της θερμοκρασίας- και διεγείρει τους αμυντικούς μηχανισμούς.

5. Σοκολατούχο γάλα
Πολλοί αθλητές επιλέγουν σοκολατούχο γάλα για να ανακάμψουν μετά την προπόνηση. Αυτό συμβαίνει επειδή το σοκολατούχο περιέχει υδατάνθρακες, σάκχαρα και πρωτεΐνες που μπορούν να διεισδύσουν γρήγορα, αντικαθιστώντας τα χαμένα θρεπτικά συστατικά. Απολαύστε το σερβιρισμένο σε ένα ποτήρι με πάγο!

olivemagazine.gr

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ