back to top
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Εκδηλώσεις εθνικής μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑΕκδηλώσεις εθνικής μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

Η Ομοσπονδία Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, όπως κάθε χρόνο, οργανώνουν και φέτος τις  κεντρικές εκδηλώσεις εθνικής  μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, στην Αθήνα.

Το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018 στις 11:00 πμ στο Πνευματικό Κέντρο Κωνσταντινουπολιτών (Δημ.Σούτσου 46 Αθήνα) θα διεξαχθεί η ημερίδα , που φέτος θα έχει θέμα: «Οι Μικρασιάτες στην Προσφυγιά και στην Αποκατάσταση».

Ομιλητές θα είναι οι  Δρ. Νίκος Ανδριώτης ιστορικός, Δρ. Μενέλαος Χαραλαμπίδης ιστορικός και Μιχάλης Βαρλάς ιστορικός.

Την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 11 πμ θα τελεσθεί επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αθήνας και ομιλία  από τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης. Ακολουθεί δέηση στο μνημείο του Εθνο-ιερομάρτυρα Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης  με σύντομη ομιλία και κατάθεση στεφάνου από τον πρόεδρο της ΟΠΣΕ. Στη συνέχεια θα σχηματισθεί πορεία, παρουσία τιμητικού αγήματος και φιλαρμονικής, η οποία θα φτάσει στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη , στην πλατεία Συντάγματος και θα γίνει κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους των Μικρασιατικών Σωματείων.

Στις ανωτέρω εκδηλώσεις θα λάβει μέρος και ο Σύλλογος Μικρασιατών Λέρου.

Να σημειωθεί ότι η ΟΠΣΕ έχει προγραμματίσει για φέτος και μια σειρά σπουδαίων εκδηλώσεων, με την ευκαιρία πάντα της Ημέρας Εθνικής Μνήμης και με γενικό τίτλο Άρωμα Ανατολής στη Θεσσαλονίκη. Τα σωματεία της δύναμης της ΟΠΣΕ έχουν ήδη ενημερωθεί για τις εκδηλώσεις και εντός των ημερών θα κυκλοφορήσει το αναλυτικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει μεγάλη συναυλία, δρώμενα σε κεντρικούς πεζοδρόμους και φιλανθρωπικό δείπνο.

Εκ του Συλλόγου Μικρασιατών Λέρου

{loadmodule mod_ads_elite,Ads Elite (2)}

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ