back to top
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ίσως η πιο εντυπωσιακή φωτογραφία -Το μεγαλύτερο ψάρι στον κόσμο, με το αβυσσώδες στόμα [εικόνα & βίντεο]

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑΊσως η πιο εντυπωσιακή φωτογραφία -Το μεγαλύτερο ψάρι στον κόσμο, με το αβυσσώδες στόμα

Μια σπάνια φωτογραφία, σίγουρα για βραβείο, κατάφερε να τραβήξει ο 26χρονος Τομ Κάνον. Στη δυτική Αυστραλία, σε απόσταση περίπου 6 χλμ. από την ακτή στο πίσω μέρος του κοραλλιογενούς κόλπου Νίνγκαλο, ένας τεράστιος φαλαινοκαρχαρίας έκανε την εμφάνισή του. 

Ο φωτογράφος ακολουθούσε υποβρυχίως το τεράστιο κύτος προκειμένου να το φωτογραφίσει. 

«Η εικόνα τραβήχτηκε περίπου 6 χιλιόμετρα από την ακτή στο πίσω μέρος του κοραλλιογενή κόλπου Νίνγκαλο Δεν φοβήθηκα, κολυμπάω συχνά δίπλα τους, αλλά πάντα διατηρώ μια απόσταση ασφαλείας. Είναι ένα πολύ υπάκουο ψάρι και συχνά αποφεύγει οτιδήποτε όταν αισθανθεί ότι απειλείται».

Η φωτογραφία με τον φαλαινοκαρχαρία κάτω από το τουριστικό σκάφος απλά είναι μοναδική: 

Οι φαλανοκαρχαρίες είναι το μεγαλύτερο ψάρι στον πλανήτη. Το μήκος τους ξεπερνά τα 13-15 μέτρα, ζυγίζει κατ’ ελάχιστο 40 τόνους και ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του είναι το αβυσσώδες στόμα του. 

Τρέφονται αποκλειστικά με πλαγκτόν και μικρά ψαράκια, δεν είναι σαρκοφάγο, όμως το να βρεθεί κάποιος τόσο κοντά του είναι εξαιρετικά επικίνδυνο, καθώς ο φαλαινοκαρχαρίας μπορεί να τους χτυπήσει κατά λάθος. 

Ο φαλαινοκαρχαρίας συναντάται στους τροπικούς και θερμούς ωκεανούς και στην ανοικτή θάλασσα και μπορεί να ζήσει για περίπου 70 έτη. 

@MilesBriggsMSP

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ