back to top
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Καιρός: Καύσωνας με 40άρια το διήμερο – Ποιες πόλεις της Ελλάδας θα χτυπήσει η ζέστη

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑΚαιρός: Καύσωνας με 40άρια το διήμερο - Ποιες πόλεις της Ελλάδας θα χτυπήσει η ζέστη

Η αναλυτική πρόγνωση για τον καιρό από τον μετεωρολόγο του Open Tv, Κλέαρχο Μαρουσάκη, για το επόμενο διήμερο.

Καιρός: Τι κι αν φεύγει ο Αύγουστος, το καλοκαίρι είναι ακόμη εδώ και, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, θερμές αέριες μάζες θα βρεθούν πάνω από τη χώρα μας, με αποτέλεσμα ο υδράργυρος να φτάσει τους 40 βαθμούς Κελσίου το επόμενο διήμερο.
υτικά, ηλιοφάνεια αναμένεται τη Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020, με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας, ενώ οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν -κατά τόπους- τα 7 μποφόρ. Όμως, προς το τέλος του εικοσιτετραώρου, θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις στο Ιόνιο.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 16 έως 35 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 18 έως 38, στα δυτικά ηπειρωτικά από 18 έως 37, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 19 έως 39, στα νησιά του Ιονίου από 20 έως 34, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 22 έως 39, στα Δωδεκάνησα από 23 έως 33, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 17 έως 32, και στην Κρήτη από 16 έως 37.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειοι έως βορειοανατολικοί 3 έως 5 και το πρωί πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές έως βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ και στα ανατολικά 4 έως 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές έως βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ και το μεσημέρι και απόγευμα στα νότια πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 26 έως 37 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα γίνουν πρόσκαιρα νότιοι ίδιας έντασης. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 25 έως 34 βαθμούς.

Πολύ υψηλός (κατηγορία 4) είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική και Εύβοια για τη Δευτέρα 31 Αυγούστου, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, με την οποία συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια.

Δείτε στο βίντεο τις περιοχές στις οποίες ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει σε υψηλά επίπεδα, αλλά και ολόκληρη την πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της Κυριακής.

ethnos.gr

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ