back to top
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΛΕΡΟΣ: ΑΝΑΔΕΙΞΗ, ΠΡΟΒΟΛΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΠΑΝΤΕΛΙΟΥ ΛΕΡΟΥ

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑΛΕΡΟΣ: ΑΝΑΔΕΙΞΗ, ΠΡΟΒΟΛΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΠΑΝΤΕΛΙΟΥ ΛΕΡΟΥ

Ο Δήμαρχος Λέρου κ. Μιχάλης Κόλιας απέστειλε επιστολή προς το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων & Απαλλοτριώσεων (ΤΑΠΑ) σχετικά με την ανάδειξη, προβολή και αξιοποίηση υφιστάμενων υποδομών που βρίσκονται στον αρχαιολογικό χώρο στο Κάστρο Παντελίου Λέρου.

Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής:

————–

ΠΡΟΣ:
Ταμείο Αρχαιολογικών
Πόρων & Απαλλοτριώσεων

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
1) Υπουργείο Πολιτισμού
Γραφείο κας Υπουργού
2) Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο
3) Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδ/σου

ΘΕΜΑ: Αξιοποίηση υφιστάμενων υποδομών αναψυκτηρίου – εκθετηρίου στον αρχαιολογικό χώρο του Κάστρου Παντελίου Λέρου

Σας ενημερώνουμε ότι στον Αρχαιολογικό χώρο του Κάστρου Παντελίου Λέρου υφίστανται υποδομές αναψυκτηρίου – εκθετηρίου, τις οποίες επισκεφτήκαμε τον Σεπτέμβριο του 2019 με Αρχαιολόγους της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου (κα Κωνσταντίνα Κεφαλά και Δρ. Καλλιόπη Μπαΐράμη).

Έχοντας υπόψιν τα παραπάνω παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε αρμοδίως για την ανάδειξη και προβολή του συγκεκριμένου αρχαιολογικού χώρου καθώς και για την αξιοποίηση των εν λόγω εγκαταστάσεων (οι οποίες γενικότερα διατηρούνται σε καλή κατάσταση), μέσω διενέργειας διαγωνισμού εκμίσθωσης των χώρων ενδιαφέροντος, για τους οποίους ο μισθωτής θα είναι υποχρεωμένος -μεταξύ άλλων- να καλύπτει τις δαπάνες για τη διατήρηση των χώρων σε άριστη κατάσταση, να μεριμνά για την καθαριότητα, να προβαίνει σε επισκευές δίχως αλλοιώσεις στο κτίριο, να μεριμνεί για την προμήθεια απαραίτητου εξοπλισμού, και εν γένει για οποιαδήποτε απαιτούμενη παρέμβαση κατόπιν έγκρισης/ σύμφωνης γνώμης του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων & Απαλλοτριώσεων και της αρμόδιας Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδ/σου.

Η Δημοτική Αρχή Λέρου θεωρεί επιβεβλημένη και αυτονόητη την αξιοποίηση των εν λόγω εγκαταστάσεων, οι οποίες εκτός από τα έσοδα που θα αποφέρουν, θα αξιοποιήσουν την πολιτιστική μας κληρονομιά, με τη φύλαξη και την τακτική συντήρηση του αρχαιολογικού χώρου (αποψίλωση χόρτων – απεντόμωση – απολύμανση – ευπρεπισμός – καθαριότητα –συγκεκριμένο ωράριο λειτουργίας καθόλη τη διάρκεια του έτους, πληροφοριακό υλικό, λειτουργία εκθεσιακού χώρου για το κοινό – διενέργεια εκθέσεων, κλπ), ενώ παράλληλα θα απογειώσουν την επισκεψιμότητα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το τουριστικό προϊόν του νησιού της Λέρου.

Τέλος, ο Δήμος Λέρου είναι διατεθειμένος να προβεί σε όλες τις ενδεδειγμένες και απαραίτητες ενέργειες για την υποβοήθηση και διευκόλυνση του έργου σας, καθώς και για την ταχύτερη διεκπεραίωση της προβλεπόμενης διαδικασίας.

Με εκτίμηση,
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΡΟΥ
Κόλιας Μιχάλης

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ