back to top
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Λέρος: Το σχόλιο του Αντιδημάρχου Οικονομικών σχετικά με τη υπερψήφιση του Ισολογισμού

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑΛέρος: Το σχόλιο του Αντιδημάρχου Οικονομικών σχετικά με τη υπερψήφιση του Ισολογισμού

Ο Ισολογισμός που ψηφίστηκε ομόφωνα στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, είναι ένας από τους καλύτερους ισολογισμούς της τελευταίας 20ετίας στον Δήμο μας.

Είναι ένας ισολογισμός με Πλεόνασμα 372,588 €, δηλαδή με Θετικό αποτέλεσμα.

Και τι σημαίνει Θετικό  αποτέλεσμα;

Θετικό αποτέλεσμα σημαίνει να καλύπτουμε τα Έξοδα από τα Έσοδα χωρίς να παράγουμε ζημίες από την λειτουργιά του Δήμου και να επιβαρύνουμε τους Δημότες περαιτέρω και να έχουμε και Πλεόνασμα στο τέλος.

Τα Ταμιακά μας διαθέσιμα ανέρχονται σε  πάνω από 1500.000€ τα οποία έχουν επενδυθεί σε Έργα , Υπηρεσίες σε Παροχές προς όφελος της τοπικής Κοινωνίας των Δημοτών μας .

Οι Υποχρεώσεις μας προς τους προμηθευτές και άλλες υποχρεώσεις προς 3ους μειώθηκαν από 666,488€ το 2018 σε 223,000 το 2019.

Μέσα στο 2019 καταφέραμε να εξοφλήσουμε όλα τα ΔΑΝΕΙΑ που μας βάραιναν  τα προηγούμενα  χρόνια.

Οι Απαιτήσεις είναι στα 1.239,000

0€ αλλά έχουν γίνει οι κάτωθι ενέργειες:

Από αυτό το ποσό ένα ποσό της τάξεως των 700,00€ έχουν ρυθμιστεί, και τα τελευταία 2 χρόνια έχουν εισπραχτεί περί τις 300.00€.

Από αυτό το ποσό το μεγαλύτερο αφορά οφειλέτες της υπηρεσίας Ύδρευσης – Αποχέτευσης.

Το γραφείο Εσόδων με εντολή μου έστειλε 350 ειδοποιητήρια και έχουμε προβεί σε διακοπές νερών σε συστηματικούς οφειλέτες, όχι σε μη έχοντες, αλλά σε κατέχοντες οι οποίοι είναι αδιάφοροι και εκμεταλλεύονται καταστάσεις.

Η Δημοτική αρχή  θα εξακολουθήσει να είναι δίπλα στον δημότη, δίπλα στον άνθρωπο που πραγματικά έχει ανάγκη.

Για πρώτη φορά στα χρονικά του Δήμου τολμήσαμε να καταγγείλουμε συμβάσεις σε επιχειρηματίες που δεν ήταν συνεπείς απέναντι στον Δήμο. Είχαμε το σθένος και την πολιτική βούληση να συμμαζέψουμε τα ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ του Δήμου με όποιο πολιτικό κόστος.

Προσπάθεια μας είναι να περιορίσουμε τα χρέη ώστε να μπορέσουμε παράλληλα να αποδώσουμε περισσότερες παροχές στους δημότες μας διότι η είσπραξη αυτή είναι ανταποδοτική.

Κλείνοντας, ο ισολογισμός καταδεικνύει ότι η χρηματοοικονομική εικόνα του Δήμου εμφανίζεται με θετικό πρόσημο, δεδομένης της γενικότερης οικονομικής κατάστασης.

Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω τους Ορκωτούς λογιστές,  για την άψογη και εποικοδομητική συνεργασία με την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Λέρου, καθώς να ευχαριστήσω και τον Διευθυντή Οικονομικών  Υπηρεσιών κ. Άγγελο Αγγελίδη, τον προϊστάμενο προϋπολογισμού  του Δήμου μας κ. Αλέκο Ιγνατίδη , για την εξαιρετική τους δουλειά.

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ